Вражаючий рекорд: згадаємо авто з найбільшим пробігом у світі

Вражаючий рекорд: згадаємо авто з найбільшим пробігом у світі

16 червня 2024
1

У сучасному світі високим пробігом автомобіля вважається цифра в 100 тисяч кілометрів, але одному представнику шведського автопрому вона може здатися вкрай смішною, адже він зумів проїхати у 50 тисяч разів більше.

Йдеться про Volvo 1800 S 1966 року випуску, яким володів шкільний учитель із США Ірвін Гордон. Він від'їздив на шведському спортивному купе 52 роки і за цей колосальний період зумів подолати рекордні для світового автопрому 5 мільйонів 23 кілометри.

Машина з найбільшим пробігом у світі була пофарбована в червоний колір і оснащувалася мотором B18, що видає 115 кінських сил. За словами Гордона, він щодня проїжджав своїм «Вольво» до школи, де працював, по 160 кілометрів. І вже до 2009 року перейшов за позначку 4 мільйони км пробігу.

Як нагороду, шведський автовиробник подарував учителю новий спортивний автомобіль 780 Bertone Coupe, але він так і не став для чоловіка основним.

 

За словами Гордона, за 52 роки і понад 5 мільйонів кілометрів він заправив 1800 S 400 тонн бензину, а також залив у нього більше 3 тонн моторного мастила.

Незважаючи на неймовірний пробіг, двигун B18 весь цей час працював без нарікань і піддавався перебірці всього два рази. Більше того, у Volvo стверджують, що на машині досі встановлено рідний блок та головка циліндрів.

На жаль, розвинути успіх власнику автомобіля-рекордсмена з пробігу у світі не вдалося. Ірвін помер у 2023 році, залишивши на одометрі шведського спорткупе цифру в 3 мільйони 250 миль або 5 мільйонів 23 кілометри.

Шанси на те, що її перевершать - мінімальні. Сьогодні машин, здатних хоча б підібратися до цієї позначки, просто не існує.

Джерело: Daily-Motor

Обговорення новини

zefir  

5 000 000 км / 52 роки / 365 днів = 263 км на день в середньому. це МІНІМУМ 3 години КОЖЕН день сидіти в авто ВСЕ ЖИТТЯ! Хоч машина і виглядає круто, це якесь катування більше нагадує.
Я не кажу про ціну бензину. Було б точно дешевше придбати дім біля школи в який ти працюєш, і не витрачати життя і всі гроші на їзду.

+2-1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація