Все про моторні оливи Top Tec від LIQUI MOLY

Все про моторні оливи Top Tec від LIQUI MOLY

06 вересня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Усі автомобілісти знають німецький бренд LIQUI MOLY, відомого виробника моторних олив, мастильних матеріалів та автохімії. Ця торгова марка присутня на ринку України вже не одне десятиліття, цього року компанія святкувала своє 30-річчя в Україні.

Моторні оливи цієї марки зарекомендували себе як якісний і надійний продукт. Недарма різні авторитетні німецькі автомобільні видання, які регулярно проводять опитування серед автовласників, вже близько 20 років поспіль незмінно віддають перше місце LIQUI MOLY у категорії «Оливи та мастильні матеріали».

В асортименті LIQUI MOLY є багато цікавих і навіть унікальних фірмових олив, але в цій статті ми розповімо вам про найвідомішу та найпоширенішу лінійку моторних олив від LIQUI MOLY - серію Top Tec.

Лінійка моторних олив Top Tec являє собою інноваційні рішення, що відповідають найвищим вимогам сучасних екологічних стандартів. Ці оливи створені на основі гідрокрекінгу та належать до категорії Low-SAPS, що означає їх низький вміст золи, сірки та фосфору. Завдяки таким характеристикам оливи Top Tec підходять для використання з сучасними системами нейтралізації вихлопних газів, оскільки відповідають класам C1-C6 за стандартами ACEA. Зниження рівня зольних елементів у цих оливах сприяє зменшенню утворення відкладень у процесі експлуатації двигуна. Сучасні системи нейтралізації вихлопів особливо чутливі до вмісту золи та фосфору, які можуть негативно впливати на їх ефективність і довговічність.

Всі продукти серії Top Tec характеризуються низьким рівнем зольних елементів (у межах 0,6-0,8 г на 100 г оливи), що дозволяє безпечно збільшувати інтервали заміни оливи на автомобілях з газобалонним обладнанням (ГБО) та знижувати кількість відкладень, викликаних окислювальними процесами. Важливо пам'ятати, що збільшення інтервалів заміни оливи допускається тільки в межах рекомендацій виробника автомобіля, щоб уникнути негативних наслідків.

Розглянемо детальніше лінійку Top Tec. Характеристики олив у цій серії можна легко визначити за їх допусками та рекомендаціями.

До недавнього часу однією з найпопулярніших в'язкостей була 5W-40, оскільки вона призначалася для більшості автомобілів. І хоча екологічні вимоги вже давно задали тенденцію до зниження в'язкості моторних олив, найпопулярнішою сьогодні оливою LIQUI MOLY є саме Top Tec 4100 SAE 5W-40. Ця олива і досі залишається лідером продажів завдяки тому, що покриває все ще найбільшу частку автопарку нашої країни, завдяки поширеній в'язкості та широкому набору допусків і рекомендацій. Наприклад, для багатьох моделей BMW і MB ми пропонуємо обирати саме LIQUI MOLY Top Tec 4100 з допусками MB 229.31 і BMW Longlife-04. Саме на цю оливу у вересні проходить національна акція «Вигода в кожному літрі» від LIQUI MOLY. З 26.08.2024 по 29.09.2024 в офіційних точках продажів LIQUI MOLY по всій території України моторну оливу Top Tec 4100 SAE 5W-40 в фасовках 1, 4 і 5 літрів можна придбати зі знижкою 15%.

Top Tec 4210 0W-30 має клас ACEA C3 та допуски VW 504.00/507.00, Porsche C30. Ця олива дуже схожа з добре відомою Top Tec 4200 5W-30, але має в'язкість 0W-30. Обидві оливи мають високу HTHS-в'язкість (> = 3,5 мПа.с), зольність < = 0,8 г/100 г і лужне число близько 8,4-8,5 мг KOH/г. Top Tec 4210 0W-30 була розроблена для економії палива при збереженні характеристик, відповідних тривалому строку служби, і ідеально підходить для використання в регіонах з низькими температурами, де в'язкість 0W забезпечує надійну роботу двигуна навіть при -25°C і нижче.

Top Tec 6200 0W-20 - це олива класу Longlife IV, спеціально створена для останніх поколінь двигунів Volkswagen. Вона знижує витрату палива до 4% у порівнянні з традиційними оливами SAE 5W-30 завдяки низькій в'язкості, зниженій HTHS-в'язкості (< 3,5 мПа.с) і мінімальному коефіцієнту тертя.

Top Tec 4200 з допусками VW 504.00 і 507.00 призначена для більшості моделей VAG, включаючи старіші автомобілі. Ця олива підходить для понад 80% автомобілів VAG у нашому регіоні, а також сумісна з двигунами таких марок, як BMW, Mercedes-Benz, Renault та інших. Олива має стандартну HTHS-в'язкість, що робить її ідеальним вибором для більшості європейських автомобілів.

Новітній допуск VAG - VW 511.00 - на даний момент представлений в асортименті олив лише декількох виробників, включаючи LIQUI MOLY. Олива Top Tec 4110 5W-40 відповідає цьому допуску, а також має специфікації ACEA C3, API SN, BMW Longlife-04, MB 229.31, MB 229.51, MB 229.52, Porsche C40, GM dexos2, MB 226.5, Renault RN 0700, Renault RN 0710. Ця олива рекомендується для бензинових і дизельних двигунів із сажевими фільтрами (GPF або DPF), які відповідають стандартам Euro 4, Euro 5 і Euro 6 і вимагають олив із в'язкістю SAE 0W-40 або 5W-40.

Для автомобілів, розрахованих на використання олив з пониженою високотемпературною в'язкістю, ідеально підходить LIQUI MOLY Top Tec 4300 з класифікацією C2.

Ця олива рекомендована для двигунів таких марок, як Fiat, Citroen, Peugeot, Honda, Toyota, Lexus, а також для автомобілів американського та азійського виробництва, де потрібна олива категорії ACEA C2, аналогічна за своїми в'язкісними та температурними характеристиками класу ILSAC.

LIQUI MOLY Top Tec 4400 було розроблено спеціально для сучасних дизельних двигунів легкових автомобілів Renault і Fiat та відповідає допускам Renault RN 0720 і Fiat 9.55535-S4. Олива має унікальні захисні властивості для двигунів із системами нейтралізації вихлопів.

LIQUI MOLY Top Tec 4500 - це супермалозольна олива з пониженою високотемпературною в'язкістю та класом C1 за стандартом ACEA, а також класом JASO DL-1. Вона має допуски Ford WSS-M1C 934-B і Land Rover STJLR.03.5005. Відповідно, вона рекомендується для автомобілів, оснащених сучасними системами нейтралізації відпрацьованих газів, такими як DPF, виробництва Ford, Mazda, Mitsubishi, Jaguar і Land Rover.

Особливістю оливи LIQUI MOLY Top Tec 4600 є допуск GM dexos2.

GM dexos2 - це нова світова класифікація моторних олив для дизельних двигунів GM, яку також можна використовувати для бензинових двигунів. Цей допуск став обов'язковим для дизельних автомобілів Opel, починаючи з модельного року 2010 в Європі. Оливи з допуском dexos2 замінили оливи з GM-LL-B025. Top Tec 4600 SAE 5W-30 класифікується як олива з низьким вмістом золи (ACEA C3), має нормальну високотемпературну в'язкість (>3,5) і добре поєднується з допусками MB 229.52 і BMW Longlife 04. Завдяки широким класифікаціям і допускам автовиробників, а також характеристикам в'язкості та температури, Top Tec 4600 SAE 5W-30 є досить універсальною оливою і може використовуватися в більшості європейських і азійських автомобілів, як нових, так і середніх років випуску, з бензиновими та дизельними двигунами, а також обладнаними ГБО.

Підсумовуючи все вищесказане, можна зробити висновок, що серед широкого асортименту моторних олив LIQUI MOLY кожен автолюбитель знайде ідеальну оливу для свого автомобіля з потрібними допусками, рекомендовану автовиробником.

Для підбора моторної оливи LIQUI MOLY для свого автомобіля можна скористатися кнопкою «Підбір оливи» на сайті https://liquimoly.ua/ua-pidbir-oliv або звернутися за онлайн консультацією до технічного спеціаліста.

Джерело: LIQUI MOLY

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація