Встановлено новий рекорд швидкості для серійних автомобілів

Встановлено новий рекорд швидкості для серійних автомобілів

17 липня 2024
0

На цьогорічному Гудвудському фестивалі швидкості Czinger 21C встановив новий рекорд для серійних автомобілів, побивши попередній результат на майже півсекунди.

Минулого року Rimac Nevera став найшвидшим серійним автомобілем, подолавши дистанцію довжиною 1,16 милі за 49,32 секунди. Однак, у цьому році рекорд перейшов до американського гібридного гіперкара Czinger 21C, який із Крісом Вордом за кермом подолав ту ж дистанцію за 48,83 секунди.

Варто зазначити, що попри те, що Czinger 21C тепер є найшвидшим серійним дорожнім автомобілем для підйому на пагорб Гудвуда, він все ж не є найшвидшим загалом. Цей титул належить одномісному електромобілю McMurtry Speirling. У 2022 році колишній пілот Формули-1 Макс Чілтон проїхав ту ж дистанцію за 39,08 секунди, що на 9,75 секунди швидше.

Під час рекордного «забігу» Czinger 21C вдарився об копицю сіна, що призвело до пошкодження одного з бічних дзеркал. Це, ймовірно, трохи вплинуло на аеродинаміку автомобіля, але не завадило йому встановити новий рекорд.

Czinger 21C випускається обмеженим тиражем у 80 одиниць, що робить його значно ексклюзивнішим, ніж Rimac Nevera, якого буде виготовлено 150 одиниць. Розроблений і виготовлений у Каліфорнії, Czinger 21C оснащений 2,88-літровим твін-турбо двигуном V8, який обертається до 11 000 об/хв, у поєднанні з двома передніми електродвигунами, що забезпечують загальну потужність 1250 кінських сил.

Рекордний «забіг» був проведений на стандартній версії 21C, але Czinger також пропонує версію 21C V Max, яка може досягати ще вищих швидкостей. Крім того, є версія 21C Blackbird, орієнтована на трек, з потужністю 1350 кінських сил. Ця версія є найрідкіснішою і обмежена лише чотирма екземплярами.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація