Всюдихідні автобуси Torsus Praetorian працюватимуть у ДСНС

Всюдихідні автобуси Torsus Praetorian працюватимуть у ДСНС

21 липня 2024
0

Столичний підрозділ ДСНС отримав від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) різну спеціалізовану техніку та обладнання.

Це два позашляхові автобуси Torsus Praetorian у версії оперативно-рятувальних, а також дві роботизовані платформи LUF60АТ на гусеничному ходу: одна оснащена витягом для евакуації автомобілів, а інша - краном-маніпулятором.

Крім того, було передано комплекти жіночого бойового одягу та сумки-рюкзаки для рятувальників.

Нагадаємо, що автобуси Torsus Praetorian побудовані на повнопривідному шасі MAN TGM 13.290, мають кузов з композитних матеріалів та відрізняються відмінною прохідністю: кліренс - 389 мм, кут в'їзду/з'їзду - 32/26 град., брід - 900 мм. Довжина машини - 8,7 м, а повна маса - 13,4 т.

Ідея створення таких автобусів належить засновникам української компанії Pulsar Expo, а випускаються вони на підприємстві в Словаччині. На базі Torsus Praetorian може бути створено до 16 різних спеціалізованих автомобілів.

Так, українські прикордонники вже успішно експлуатують пересувні пункти відеоспостереження, а в Нацгвардії працюють медичні варіанти - з унікальною гідравлічною системою завантаження/розвантаження нош.

Джерело: Авто Центр
Фото: ДСНС

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація