VW Group планує випустити недорогий електричний кросовер

VW Group планує випустити недорогий електричний кросовер

04 лютого 2024
0

Volkswagen Group має намір вивести на ринок Індії доступний електричний SUV у другій половині поточного десятиліття, заявив Пійуш Арора, генеральний директор місцевого підрозділу компанії. Новий електричний автомобіль вимагатиме значних інвестицій у розмірі кількох сотень мільйонів доларів.

«Ми активно працюємо над створенням доступного електромобіля. Ми аналізуємо, яку платформу VW Group найкраще адаптують для створення компактного електричного SUV в Індії», - сказав Арора.

Зараз частка електромобілів складає всього 2% від загального обсягу продажу автомобілів в Індії, і уряд прагне збільшити цей показник до 30% до 2030 року. Проте аналітики вважають, що на той час частка електромобілів у загальному обсязі продажів становитиме лише 10-20%.

«Поширення електромобілів в Індії не буде настільки швидким, щоб виправдати інвестиції, тому ми розглядаємо можливість експорту цього продукту», - заявив Арора.

Автовиробник розглядає можливість експорту нового електромобіля в країни Південно-Східної Азії, країни в Перській затоці (GCC) та Північну Африку, як це було зроблено для їх бензинових автомобілів. VW Group, як і її великі конкуренти Maruti Suzuki та Hyundai, вважає Індію одним зі своїх експортних центрів.

Джерело: SPEEDME
Фото: Automotive News Europe

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація