VW назвав дату презентації електромобілів Scout

VW назвав дату презентації електромобілів Scout

05 вересня 2024
0

Американська компанія Scout Motors, що входить до складу концерну Volkswagen Group, представить електромобілі нового бренду 24 жовтня. Про це повідомляє прес-служба виробника. На тизері можна побачити компас, що покликане підкреслити позашляхові можливості новинки.

Американський бренд Scout представить передсерійні версії електричних позашляховика і пікапа, виробництво яких буде організовано на заводі в Південній Кароліні орієнтовно в 2026 році. Компанію зі штаб-квартирою в Іллінойсі було реорганізовано та перейменовано з International Harvester на Navistar у 1986 році, коли вона перейшла під контроль німецького підрозділу комерційних автомобілів Traton Group, якому також належать MAN і Scania.

Дату презентації обрано не випадково - 44 роки тому 24 жовтня 1980 року було складено останній екземпляр Scout II, після чого через фінансові проблеми компанії International Harvester випуск позашляховиків було припинено.

Першими моделями Scout Motors стануть пікап і позашляховик, які використовуватимуть спільну платформу. Раніше компанія показала пару ескізів, які демонструють профіль позашляховика з великим дорожнім просвітом і дуже маленькими звісами, а також пікапа на подовженій колісній базі. Основними конкурентами відродженого бренду стануть, насамперед, моделі Rivian, а також електрична продукція Chevrolet, Ford, Jeep і RAM.

У підприємство в Південній Кароліні концерн VW вже інвестував $2 млрд. Спочатку передбачалося, що завод випускатиме близько 250 тисяч позашляховиків марки, але у зв'язку зі зниженням споживчого інтересу до електромобілів, річний обсяг продукції, що випускається, скоригували до 200 тисяч.

Джерело: Авто Центр
Фото: Scout Motors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація