Викрадені в США автомобілі можуть продаватись для фінансування тероризму

Викрадені в США автомобілі можуть продаватись для фінансування тероризму

20 вересня 2024
0

У США вдарили на сполох: викрадені в країні автомобілі можуть продаватись задля фінансування тероризму. Розслідування показало, тільки з порту Савани вивозять автомобілів на мільйони доларів.

Американські митниця та прикордонна служба намагаються запобігти вивезенню викрадених автомобілів за кордон. Торік лише в порту Савани вони виявили 72 викрадені автомобілі. Їх вартість сягнула понад 7 мільйонів доларів.

В основному злодії крадуть автомобілі високого класу, які вивозять і згодом продають. Як свідчать висновки проведених розслідувань, вторговані гроші можуть направлятися на фінансування терористичних організацій.

Atlanta News First показали, як машини вивозяться з порту Саваннаю. До речі, з цього порту багато автомобілів, куплених на американських аукціонах, призначені для українських покупців. Однак викрадені в основному везуть в Гану, Лівію, Йорданію, Туреччину та Об'єднані Арабські Емірати.

Порт Саванна є третім за завантаженістю контейнерним шлюзом у США, оскільки він обробляє понад 4,2 мільйона контейнерів TEU щорічно. Маючи таку кількість контейнерів, це все одно що шукати голку в копиці сіна.

Злодії найчастіше полюють за автомобілями високого класу. Зустрічаються Bentley, Ferrari та Rolls-Royce. В одному з епізодів, показаному у випуску новин, показано транспортний контейнер, у якому знаходилися Bentley Continental GTC, а також Lamborghini Urus.

До речі, Urus поліцейські відстежили за заявою дилерського центру в Маямі. Звідти повідомили про викрадення й сповістили про увімкнений в автомобілі трекер GPS. Далі пошук тривав за відпрацьованим алгоритмом, що дозволило прослідкувати весь ланцюжок цієї злодійської «логістики».

«Викрадення пов'язані з більшими схемами. Одна або дві людини можуть бути пов'язані з 20, 30 або 40 автомобілями за кілька мільйонів доларів, так що це не маленьке коло. Як правило, ці гроші йдуть за кордон; є відмиванням грошей у торгівлі; а в деяких випадках за справи береться ФБР, оскільки крадії фінансують терористів», - сказав офіцер Майк Монтойя.

Джерело: 24tv.ua
Фото: ANF

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація