Витрату пального нових авто перевірили в реальних умовах

Витрату пального нових авто перевірили в реальних умовах

26 лютого 2024
0

Австралійська автомобільна асоціація (ААА) провела своє чергове дослідження економічності автомобілів. Витрату пального моделей різних класів перевірили в реальних умовах. Про це повідомляє сайт Carscoops.

Для випробувань вибрали 13 моделей, серед яких - компактні міські авто, кросовери, седани і сімейні мінівени. Їх тестували у відповідності з суворою процедурою, яку використовують при визначення споживання пального за методикою WLTP. У більшості з них реальна витрата більша, аніж паспортна.

У середньому, розходження між заявленою та реальною витратою пального відносно невелике – в межах 5%. Одначе, у BMW X3 воно складає 20%: кросовер споживає 8,9 л на 100 км, хоча виробник указує 7,4 л на 100 км.

У той же час, Kia Carnival в тесті показав результат 6,0 л на 100 км, що на 7% менше паспортних даних (6,5%). А в Hyundai i30 і Staria, MG HS та Toyota Camry заявлена і реальна витрата пального фактично однакові.

Директор ААА Майкл Бредлі заявив, що подібні тести покликані допомогти автомобілістам вибрати машини, які дозволять зекономити сотні доларів на рік на пальному.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація