Виявлено колекцію дуже рідкісних і дорогих ретроавто зі США

Виявлено колекцію дуже рідкісних і дорогих ретроавто зі США

29 червня 2023
0

У США виявили колекцію рідкісних ретроавто 60-х років. Близько двох десятків старовинних спортивних машин стоять покинутими на старому складі. Їм присвятили відео на YouТube-каналі Auto Archaeology.

У колекції зібрані вельми цікаві автомобілі - серійні версії спорткарів, які брали участь в американському чемпіонаті NASCAR.

Найціннішими є кілька Dodge Charger Daytona та Plymouth Road Runner Superbird. Це перші у світі серійні авто з антикрилами. Покращена аеродинаміка дозволяла цим авто розганятися на овальних трасах NASCAR до 320-330 км/год.

Спорткари оснащувалися потужними V8 об'ємом 7,0 л (425 к.с.) і 7,2 л (375-390 к.с.). Загалом виготовили лише 503 Dodge Charger Daytona та 1935 Plymouth Superbird, тому зараз їхня ціна на аукціонах нерідко перевищує мільйон доларів.

Крім того, в колекції є Ford Torino Talladega та Mercury Cyclone Spoiler. У них також поліпшена аеродинаміка, але не так радикально, як у Dodge і Plymouth. Вони оснащені 7,0-літровим 335-сильним V8. Випущено 754 Ford Torino Talladega і 1631 Mercury Cyclone Spoiler.

Стан автомобілів різний. Деякі з них чудово збереглися та потребують лише миття, інші потребують реставрації.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація