Xpeng AeroHT представила новий літаючий автомобіль

Xpeng AeroHT представила новий літаючий автомобіль

26 жовтня 2023
0

Xpeng AeroHT представила свій літаючий автомобіль під час 1024 Tech Day. Він може складати ротори і пересуватися дорогами загального користування.

Xpeng AeroHT - компанія, заснована в 2013 році за фінансової підтримки генерального директора Xpeng Хе Сяопіна. У 2016 році AeroHT розробила свій перший літальний апарат, який виглядав як великий дрон. За ним пішли п'ять поколінь пристроїв AeroHT, які також нагадують дрони. У 2021 році компанія оголосила, що 6-е покоління стане справжнім літаючим автомобілем.

Новий автомобіль поєднує сценарії польоту та водіння. На вигляд він близький до дводверного купе. У нього коротка лінія капота, що переходить у передні стійки. Він отримав прозорі двері, що підвищує видимість під час польоту. Позаду цей автомобіль прикрашений написом Xpeng, світлодіодними ліхтарями та масивними вентиляційними отворами.

У цьому «автомобілі» замість дзеркал використовуються камери. Його колеса вкриті аеродинамічними кожухами. Прототип не має видимих дверних ручок. Усе це служить зменшення опору повітря під час польоту чи водіння.

Головною особливістю цього прототипу є ротори, розташовані на даху. Загалом до рами прикріплено вісім роторів. При цьому гвинти можуть ховатись у корпус, коли автомобіль знаходиться на землі. Щоправда, поки що цю можливість продемонстрували лише на рендерах. Реальний прототип, показаний під час Tech Day, не зміг показати систему в роботі.

Xpeng AeroHT повідомила, що літаючий автомобіль важитиме близько 1000 кг. Його ринковий дебют заплановано на 2024 рік за ціною 137 000 доларів. 

Джерело: iXBT.com
Фото: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація