XPeng випробовує автопілот на трасах Німеччини

XPeng випробовує автопілот на трасах Німеччини

19 квітня 2024
0

Згідно з нещодавнім дописом голови правління та генерального директора XPeng Хе Сяопена, автопілот автовиробника випробовується на дорогах Німеччини та демонструє «великі перспективи», прокладаючи шлях для випробування нової системи по всій Європі.

Компанія XPeng в останні роки продовжує вдосконалювати власну систему автономного водіння протягом багатьох років, яка сьогодні носить назву Advanced Driver Assistance System.

Функції допомоги водієві спочатку застосовувалися лише для сценаріїв водіння по шосе, перш ніж XPeng розширив системи для роботи на більш перевантажених міських дорогах.

Судячи з опублікованих кадрів, XPeng розпочав випробування наступного етапу автономного водіння - XNGP. Коли він був офіційно представлений на домашньому ринку у березні 2023 року, XPeng назвав його «найдосконалішим і найпотужнішим у Китаї». Наразі автономний асистент доступний у 259 різних містах.

«Міський» автопілот City NGP від XPeng може похвалитися провідною платформою, яка включає мультимодальну структуру злиття датчиків із камерами, блоками LiDAR, радарами міліметрового діапазону, високоточними пристроями позиціонування та іншим апаратним забезпеченням. Ця система є дуже просунутою і роками навчалася на нейронних мережах.

Засновник та голова правління XPeng Хе Сяопен поділився обнадійливими відеоматеріалами тестування XPeng NGP у Німеччині, заявивши, що процес показав великі перспективи, і автопілот нібито майже готовий до використання в Європі.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація