Як не платити за «листи щастя» якщо ваше авто потрапило у чужі руки під час війни

Як не платити за «листи щастя» якщо ваше авто потрапило у чужі руки під час війни

21 серпня 2022
0

Під час війни багато українців втратили або залишити своє майно, домівки, автомобілі. Останні деколи можуть потрапити у чужі руки, а от штрафи за порушення ПДР будуть надходити законному власнику.

Що з цим робити та як не оплачувати чужі штрафі, пояснили у Головному сервісному центрі МВС. Відповідний допис з'явився на їхній офіційній фейсбук-сторінці.

«Війна розділила багато доль, сімей, друзів, колег. Дехто, тікаючи від жахіть окупації, міг взяти авто близької людини, інколи навіть незнайомця. Проте фактичним власником досі лишається інша особа. І саме вона отримуватиме штрафи за правопорушення на дорозі. Не хочеш одержувати «листи щастя» за дії, які не чинив? Справедливість має існувати!», - йдеться у повідомленні.

То ж у Головному сервісному центрі МВС запропонували скористатися послугою «Належний користувач». Необхідно пред'явити наступні документи: паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про реєстрацію авто.

«Її можна отримати лише у сервісному центрі МВС. До нас має звернутися, як власник авто (або довірена від нього особа), так і належний користувач», - пишуть там.

У Головному сервісному центрі МВС також зазначили, що у Дії запрацював бета-тест послуги «Належний користувач». Він допоможе виявити усі недоліки системи та швидко їх усунути. Там пояснюють, що за поведінку на маршруті має відповідати водій авто (призначений, як належний користувач), а не власник транспортного засобу.

Джерело: Znaj.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація