Як обміняти українські водійські права на польські?

Як обміняти українські водійські права на польські?

08 липня 2022
0

Чимало українців цікавляться, чи потрібно замінювати українські водійські права на польські, щоб мати можливість легально їздити польськими дорогами.

Досі українське посвідчення водія потрібно було замінювати, коли перебування громадян України в Польщі перевищувало 185 днів. Якщо після перетину кордону громадяни України реєструвалися в цій країні на постійне або тимчасове проживання, то давалося пів року на проходження процедури зміни водійських прав. Однак у зв'язку з запровадженням воєнного стану в Україні ці правила були змінені. Відповідно до спецзакону, усі українські водійські права будуть чинні до 31 грудня 2022 року, навіть якщо за цей час вони втратили чинність. Після цього періоду, якщо українці вирішать залишитися в Польщі, водійське посвідчення доведеться замінити.

Першим кроком є ??відвідування відповідного відділу за місцем проживання. Зазвичай це мерія, райвідділ чи старостат. На місці вам видадуть для заповнення відповідну заяву.

Окрім заповненої заяви, необхідно підготувати наступні документи:

  • фотографію розміром 35?45 мм;
  • ксерокопію українського посвідчення водія;
  • переклад посвідчення водія, підготовлений присяжним перекладачем;
  • паспорт або інший документ, що підтверджує легальне перебування в Польщі;
  • підтвердження сплати обов'язкового збору за водійські права в розмірі 100,50 злотих. Оплату можна здійснити безпосередньо в офісі або перерахувати на банківський рахунок установи та додати підтвердження відправлення переказу.

Далі співробітники офісів перешлють документі до українського Посольства, щоб там могли перевірити дійсність і правильність доданого Вами водійського посвідчення. Для цього також потрібно сплатити консульський збір, який зараз становить 125 злотих. Оплачувати необхідно на рахунок Генерального консульства України за місцем вашого проживання.

Джерело: InPoland.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація