Як працюють камери автофіксації під час війни

Як працюють камери автофіксації під час війни

26 квітня 2022
4

Попри поширене переконання, камери автоматичної фотофіксації в Україні працюють під час війни. Чутки спростував перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Він зазначив, що перевищення швидкості фіксується, проте в умовах воєнного стану можлива затримка з винесенням постанов про порушення та надсилання так званих листів щастя.

«Камери контролю швидкості можуть фіксувати правопорушення, і хочу нагадати, що час винесення ухвали може бути до 60 діб. Тому деякі правопорушення можуть бути опрацьовані пізніше», - заявив Олексій Білошицький.

Також він заявив, що Патрульна поліція посилить контроль за дотриманням правил дорожнього руху, адже під час війни деякі водії «забули» про них.

«Відзначаються ДТП із постраждалими та загиблими, які ми реєструємо, що пов'язані зі зневагою правил дорожнього руху. Багато хто під час режиму воєнного стану чомусь вирішив, що правила дорожнього руху не діють і можна їздити, як завгодно. Насправді, це не так. Ми будемо притягувати до відповідальності та виявляти жорстку позицію», - наголосив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

vitaliy_r2  

Білошицький поширює чутки

+2ВІДПОВІСТИ  
Metaluga  

А як бути з камерами, перед якими прибрали знаки обмеження швидкості?
Або наприклад на виїзді з Києва на Одеську трасу - де прибрали знак населеного пункту на білому фоні і формально обмеження в 50км/год перестало діяти і там можна 110 (якщо там не прибрали знак 70, що стояв раніше

+4-1ВІДПОВІСТИ  
deavy  

Як перевірити наявність штрафу? Ані кабінет водія, ані мобільні додатки не працюють.

+5-1ВІДПОВІСТИ  
Kosmich  

Так зараз на трасі фіг зрозумієш де ти їдеш взагалі і яке обмеження на цій ділянці - знаків населених пунктів нема, знаки обмеження швидкості теж не часто побачиш...

+3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація