Як створюється найпотужніший Golf?

Як створюється найпотужніший Golf?

11 серпня 2022
0

За всю свою історію, починаючи з 1974 року, Volkswagen Golf мав сотні варіантів двигунів. Незважаючи на те, що був більший VR6, чотирициліндровий двигун EA888 четвертого покоління є найпотужнішим із колись встановлюваних на компактний хетчбек. Бензиновий турбомотор об'ємом 2,0 літра розвиває потужність 333 к.с., у версії Golf R 20 Years Edition.

У новому ролику, випущеному R-підрозділом компанії, показано, як було отримано додаткову потужність у порівнянні зі звичайним Golf R. Інженерам марки вдалося додати 13 к.с. за рахунок налаштування систем зниження та вихлопу. Дросельна заслінка завжди залишається повністю відкритою, щоб перед нею не накопичувалося зайве повітря. Це означає, що ви отримуєте миттєву реакцію на момент прискорення.

Подальші модифікації турбонагнітачів включають модернізацію системи, яка запобігає піттингу турбонаддуву за рахунок зміни дросельної заслінки для ще більш швидкого відгуку.

Автомобіль надійде у продаж цього року в Європі та Північній Америці, а ціна на німецькому ринку досить серйозна - 59 995 євро. 20 Years Edition випускатиметься протягом одного року. Це найпотужніший серійний Гольф в історії, є у компанії і більш серйозні розробки у цьому напрямі.

Для шоу Вертерзее в 2007 році компанія зробила GTI W12-650 з 6,0-літровим двигуном W12 із подвійним турбонаддувом від Bentley Continental GT. Це була концепція із середнім розташуванням двигуна, заснована на Golf Mk5 із колосальною потужністю 641 к.с., яка забезпечувала прискорення від 0 до 100 км/год за 3,7 секунди.

У 2014 році VW представив концепт Golf R400 потужністю 395 к.с., і хоча його неодноразово помічали на випробуваннях на Нюрбургрингу, серійної моделі так і не було. Кажуть, що автомобіль називався R420 і, отже, має навіть більшу потужність, ніж концепт, пропонуючи близько 420 к.с. Скасування, мабуть, відбулося після того, як керівник відділу досліджень та розробок Хайнц-Якоб Нойссер був змушений піти у відставку через Dieselgate.

Джерело: DIP Auto

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація