Як вибрати плитку для гаража?

Як вибрати плитку для гаража?

17 листопада 2022
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Тема вибору типу підлоги для гаража важлива для більшості автомобілістів. Адже мова йде не просто про «дім» для автомобіля, а й про домашню майстерню чи невеликий автосервіс. Тому до організації місця стоянки треба підходити максимально зважено та продумано.

Покриття весь час буде проходити непрості випробування на міцність. Це й вага автомобіля, а також пил, волога та бруд, пролиті бензин та інші технічні рідини, удари від падіння інструментів. Найкращий варіант - плитка для гаража, яка буде не просто витримувати все навантаження, але й зберігатиме пристойний зовнішній вигляд.

Вимоги до плитки для гаража

Логічно, що стандартний кахель, який може роками служити у ванній чи на кухні, з подібним завданням не впорається. Плитка на підлогу в гараж має відповідати наступним вимогам:

  • довговічність та витривалість до механічного впливу. Авто має велику вагу і буде постійно їздити по одному й тому ж місцю. Важливо, щоб матеріал не деформувався та не пошкоджувався під дією впливу ваги. Та й падіння важких ключів у гаражі скоріше норма, аніж виключення, тому підлога має «бути готовою» до випробувань такого роду;
  • стійкість до впливу хімічних речовин. Мається на увазі бензин, дизель, масло та інша автомобільна хімія. Ці речовини однозначно будуть попадати на покриття, тому підлога має бути не пористою та не змінювати своїх характеристик під дією агресивної хімії;
  • вологостійкість. Коли на вулиці сніг чи дощ, в гараж буде потрапляти багато вологи, тому матеріал має бути невразливим до її впливу. До того ж, іноді зручно помити автомобіль безпосередньо в гаражі, і варто щоб подальше прибирання підлоги було простим та доступним;
  • пожежна безпека. В гаражі багато легкозаймистих речовин, тому підлога має бути виконана з матеріалу, який не горить;
  • стійкість до зміни температур. Якщо підлога зроблена з пористого матеріалу, то накопичена в ньому волога за низьких буде перетворюватися на лід та викликати деформацію;
  • зовнішній вигляд. Звичайно, не варто задумуватися над вишуканим дизайном для гаража. Достатньо просто відмовитися від рельєфного покриття, яке буде сприяти накопиченню бруду.

Варто розуміти, що будь який якісний матеріал не можу бути надто дешевим, а намагання надмірно зекономити може привести до зворотного ефекту.

Найкращий варіант для облаштування міцної та якісної підлоги для гаража - це плитка. Дерево досить крихке, добре вбирає рідини та не відповідає вимогам пожежної безпеки. Що стосується бетонної підлоги, то від неї досить багато пилу і її важко мити. Наливна - непоганий варіант, якщо не брати до уваги її високу вартість.

Якщо не хочеться викладати величезні гроші, але й економити на якості теж не варіант, краще вибрати гумову плитку Euro Guma.

Тротуарна плитка

Доступний та довговічний матеріал, який підходить і для облаштування під'їзду, і самої підлоги в гаражі. Бетонна плитка не потребує складного монтажу, вона витривала стійка до всіх видів впливу (механічних та фізичних).

Серед недоліків матеріалу можна виділити його гігроскопічність. Тому якщо гараж досить вологий, такий матеріал краще не використовувати.

Гумова плитка

Одним з найкращих варіантів у співвідношенні ціна/якість можна назвати гумове покриття. Основою матеріалу є гумово-каучукова крихта з додаванням модифікаторів та барвників. Раніше підлоги такого типу використовувалися у технічних та виробничих цехах, зараз же стали більш поширеними та набирають популярність серед автомобілістів.

Матеріал має цілий ряд вагомих переваг:

  • стійкість до навантажень;
  • простий монтаж;
  • відмінна вологостійкість;
  • високі показники звуко- та теплоізоляції;
  • широкий вибір кольорів та форм.

Якщо шукаєте антиковзне покриття для підлоги в гаражі, зупиніть свій вибір на гумовій плитці компанії Euro Guma. Така підлога довговічна, проста в обслуговуванні та практична. З повним асортиментом виробів компанії можна ознайомитися тут.

А тепер прийшов час виділити недоліки даного матеріалу:

  • резина може піддаватися впливу деяких агресивних хімічних речовин;
  • укладати плитку варто на ідеально рівну поверхню.

Купуючи резинову плитку від виробника варто віддавати перевагу тим видам, в складі яких є речовини, що попереджають загоряння матеріалу.

Керамограніт

Цей матеріал по своїх характеристиках більше наближений до натурального каменю, тому чудово підходить для експлуатації в умовах гаража. Переваги керамограніту:

  • міцний і зносостійкий;
  • не поглинає вологу;
  • легко очищується від бруду;
  • відповідає вимогам пожежної безпеки;
  • стійкий до впливу хімічних речовин.

Підлога в гаражі з керамограніту гарантовано прослужить не одне десятиріччя. Але перед тим, як зробити вибір на його користь, варто звернути увагу на деякі негативні характеристики:

  • висока ціна;
  • складності при транспортуванні та монтажі;
  • низькі теплоізоляційні характеристики.

Клінкерна плитка

Покриття з тугоплавких сортів глини з додаванням скляної крихти в повній мірі відповідає всім вимогам, які висуваються до матеріалу підлоги в гаражі.

Звичайно ж і тут є деякі мінуси, на які точно варто звернути увагу:

  • коштує дорого;
  • складний монтаж, який потребує використання спеціальних клеєвих сумішей. І це, знову ж таки, підвищує ціну ремонту.

Кислототривка плитка

Виготовляють покриття з вогнетривких сортів глини з обов'язковим додаванням спеціальних сумішей підвищуючих стійкість до різного роду негативних впливів. Таку плитку варто обирати лише в тому випадку, якщо гараж активно використовується для ремонту автомобілів. Інакше витрачатися на такий матеріал просто немає сенсу. До того ж, він потребує використання лише спеціальних видів клею.

Монтаж плитки в гаражі

Плитку в гаражі треба укладати на рівну основу. Найпростіший варіант - виконати стяжку з піщано-цементної суміші. Або ж доведеться робити вирівнювання за рахунок клею, а це, зазвичай, буде коштувати дорожче.

Якщо на ремонт стоянки для автомобіля заплановано невеликий бюджет, варто зупинити свій вибір на гумовій плитці. В цьому випадку економія буде цілком виправданою та не матиме негативних наслідків.

Вироби компанії Euro Guma гарантовано прослугують не один десяток років. При цьому пресована гума не змінюватиме свого початкового вигляду та не втрачатиме зовнішньої привабливості.

Джерело: Euro Guma

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація