Як відновили унікальний Volkswagen T1 із кузовом Auwarter

Як відновили унікальний Volkswagen T1 із кузовом Auwarter

09 березня 2024
0

Цей дивовижного вигляду мікроавтобус Auwarter Сarlux на базі Volkswagen T1 був збудований кузовним ательє Ernst Auwarter зі Штутгарта в далекому 1961 році. Але згодом, на жаль, машина потрапила на звалище в лісі, біля містечка Гюрбеталь у Швейцарії, де пролежала не одне десятиліття. Її руйнував не лише час, а й вандали. Після того як на автомобіль впало дерево, що виросло поруч і надавало ексклюзивний панорамний дах, здавалося б, доля його була вирішена наперед. Та ні!

Auwarter Сarlux помітили поціновувачі і його продали на аукціоні в 2009 році. Що й казати, це був справжній раритет, адже у 1960 - 1962 роках таких виготовили лише 24 штуки.

Почалася ретельна реставрація, що тривала багато років. Справа в тому, що кузов отримав сильні ушкодження, плюс до того його рама повністю прогнила. Усе це довелося відновлювати. Чимало часу та коштів пішло на виготовлення нового панорамного скла.

Найцікавіше, що після довгих років стоянки на відкритому небі, рідні шини вдалося накачати - вони ще тримали повітря. Важливо, що збереглися деякі оригінальні деталі унікального інтер'єру. Загалом команда німецьких професійних реставраторів на чолі з Вальтером Елінеком постаралася на славу, і тепер Auwarter Сarlux виглядає як новий. Більше того, у жовтні 2023 року машина отримала нагороду «Реставрація року» у категорії «Золота класика» від журналу Autobild Klassik.

Джерело: Авто Центр
Фото: Hahn Gruppe

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація