Як вибрати пістолет для підкачування шин?

20 серпня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Оптимальний тиск у шинах - це одна з найважливіших умов безпечних поїздок. Якщо колеса накачані недостатньо, покришки починають швидше зношуватися, автомобіль стає менш керованим при різких маневрах, збільшується витрата пального. При надто високому тиску в шинах знижується стійкість транспортного засобу на дорожньому полотні, зростає ризик того, що при раптовому наїзді на перешкоду шина лопне. Тому дуже важливо мати в багажнику пристрій, який допоможе контролювати та регулювати тиск у колесах, - пістолет для підкачування шин. У статті ми розповімо, якими характеристиками володіє цей пристрій і як його вибрати.

Конструкція пістолета для підкачування шин

Пристрій має металевий або пластиковий корпус. Його назвали пістолетом невипадково: корпус має саме таку форму. Пристрій обладнаний вхідним патрубком для підключення до компресора або іншого джерела стисненого повітря, а також вихідним патрубком для подачі повітря в колесо. Для контролю тиску в покришці передбачено стрілочний або цифровий манометр. Якщо ви вирішили купити резину на 16 для автомобіля, то оптимальним буде тиск 2,2-2,4 атмосфери. Правильне підтримання тиску в шинах має важливе значення для безпеки, керованості та довговічності покришок, а також для економії палива. Періодична перевірка та підкачування шин до рекомендованого тиску допоможуть підтримувати оптимальні характеристики автомобіля на дорозі.

Який робочий тиск може бути у пістолета для підкачування шин

Тиск повітряного струменя - основна робоча характеристика пристрою. Бувають моделі, розраховані на такий тиск:

  • до 6 атмосфер;
  • до 12 атмосфер;
  • до 16 атмосфер.

Моделі до 6 атмосфер розраховані на обслуговування легкової та комерційної техніки. За допомогою моделей до 12 атмосфер можна підкачати шини середньо- та великотоннажному транспорту. Найпродуктивніші пристрої призначені для обслуговування вантажних машин та важкої спецтехніки. У комплектації пристроїв пропонуються різні штуцери та наконечники.

На що звертати увагу при виборі пістолета для підкачування шин?

При купівлі пристрою враховуйте такі аспекти:

  • допустимий робочий тиск;
  • тип манометра;
  • матеріал корпуса.

Моделі зі стрілочними манометрами та пластиковими корпусами коштують дешевше, але у використанні менш зручні. Через коливання стрілки складно визначити тиск без похибки, а корпус із пластику може пошкодитися при необережному поводженні. Щоб обладнання працювало справно, краще віддати перевагу моделям відомих брендів.

Джерело: dok.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація