Як виглядає найбільший велосипед у світі?

Як виглядає найбільший велосипед у світі?

03 квітня 2023
0

У Німеччині збудували найбільший велосипед у світі. Він називається Kleine Joanna («Маленька Джоанна») і в березні цього року внесли до Книги рекордів Гіннеса. Про це повідомляє сайт Autoevolution.

Велосипед Kleine Joanna - творіння підприємця із Саксонії Себастьяна Бойтлера, який захоплюється створенням незвичайної двоколісної техніки та інсталяцій із металу.

Робота над велосипедом розпочалася у 2020 році та зайняла 2500 годин. Гігантський апарат більше схожий на трактор чи авто з фільму «Шалений Макс».

Найбільший велосипед досягає 5 м завдовжки і майже 2 м заввишки, а його маса становить 2177 кг. Великі колеса для нього запозичені у трактора. Збоку передбачено візок для пасажира.

Гігантський велосипед зберігає педальний привід, але оскільки він важкий, то встановлена коробка передач від старої вантажівки Opel Blitz 3.6 - без неї Kleine Joanna просто не зрушила б з місця.

Максимальна швидкість становить 18 км/год, також можна буксирувати 1,5-тонний причіп. Окрім цього, велосипед отримав невеликий мотор, проте він не обертає колеса, а слугує генератором для підзарядки різноманітних гаджетів.

Найбільший велосипед у світі вже демонстрували на кількох велошоу. Влітку Себастьян Бойтлер планує здійснити на «Маленькій Джоанні» велопробіг завдовжки 389 км до Балтійського моря.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація