Як виконується розвал-сходження на 3D-стендах

Як виконується розвал-сходження на 3D-стендах

26 грудня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Асортимент обладнання для автомайстерень зараз досить широкий, щоб майстри могли підібрати оптимальний варіант для всіх етапів ремонту та обслуговування транспортних засобів. Однією з найбільш затребуваних послуг є перевірка розвал-сходження. Цей параметр дуже важливий для стійкості та керованості машини, тому він входить до стандартного набору сервісних заходів.

Плюси 3D-стендів

Для коригування положення коліс використовуються пристрої декількох типів. Але найкращими сьогодні вважаються стенди розвал-сходження 3D. До переваг обладнання належать:

  1. висока точність вимірів;
  2. мінімальний час діагностики;
  3. повна автоматизація всіх етапів;
  4. швидка обробка результатів на комп'ютері.

Стенди 3D дозволяють скоротити час на обслуговування одного транспортного засобу та уникнути утворення довгих черг навіть за високої відвідуваності автосервісу. Крім того, завдяки високій точності вимірювань підвищується якість послуг, виключаються ризики помилок і похибок.

Як працюють 3D-стенди

Установка має вигляд фіксованої або мобільної балки із закріпленими на ній камерами. Для проведення вимірювань використовуються спеціальні мішені. Вони мають вигляд пластин із нанесеними на них відбивачами у вигляді геометричних фігур. Обробка отриманих під час діагностики даних виконується на комп'ютері зі спеціальним програмним забезпеченням. Першим етапом є встановлення мішеней на колесах транспортного засобу. Потім виконується компенсація биття, яка дає змогу домогтися високої точності вимірів. Процедура може проводитися різними способами:

  1. Докат. Машину спочатку встановлюють так, щоб передні колеса трохи не діставали до передніх поворотних платформ. Потім на дисках розташовують мішені та прокочують автомобіль далі - до встановлення його на передні платформи. Камери зчитують відбиті сигнали від мішеней, передають дані на комп'ютер, після чого на моніторі створюється тривимірна модель із зазначенням того, які саме коригування потрібно зробити.
  2. Відкат-підкат. Ця методика схожа на попередню, але вимагає трохи більше маніпуляцій. Спочатку транспортний засіб встановлюють на відстані 15–20 см від передніх поворотних платформ, потім фіксують мішені, накочують колеса на платформи, відкочують автомобіль на початкову позицію і знову закочують на платформи.
  3. Вивішування. За цього методу машину відразу встановлюють на поворотні кола, світловідбивні мішені закріплюють на колесах або осі. Для проведення вимірювань за допомогою домкрата або іншого вантажопідйомного обладнання автомобіль підводиться над платформами, після чого колеса провертаються вперед і назад.

Дані, отримані після опрацювання вимірювань на комп'ютері, порівнюються з показниками, зазначеними в технічній документації до автомобіля. Тривимірні стенди розвал-сходження - це обладнання, необхідне для будь-якого сучасного шиномонтажного центру. Установки прості у використанні, точні та надійні, дають змогу надавати якісну послугу в мінімальні терміни.

Джерело: autom.com.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація