Як завести машину, якщо сів акумулятор. Або навіщо потрібен автомобільний павербанк (бустер)

Як завести машину, якщо сів акумулятор. Або навіщо потрібен автомобільний павербанк (бустер)

08 грудня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Кожен автовласник може зіткнутися з ситуацією, коли сідаєш у машину, повертаєш ключ запалювання, а двигун не заводиться. Найчастіше причиною цього є розряджений акумулятор. У таких випадках велику допомогу може надати повербанк для запуску автомобіля, який дозволяє швидко відновити роботу авто.

Автомобільний павербанк: ваш надійний помічник

Автомобільний павербанк - це компактний пристрій, здатний запустити двигун, коли акумулятор розряджений. Пусковий бустер подає високий струм, даючи змогу завести машину без сторонньої допомоги.

Подібні пристрої не оснащуються ємними батареями, тому не можуть повністю зарядити акумулятор, що сів. Єдине їхнє завдання - аварійний запуск двигуна. Однак з цього з'являється одна незаперечна перевага - компактні розміри і мала вага, що дає змогу тримати їх навіть у бардачку.

Технічні характеристики та вибір павербанка

Сучасний пусковий пристрій для автомобіля за розмірами можна порівняти зі звичайним смартфоном. У порівнянні з ними, звичайні свинцево-кислотні акумулятори для автомобілів здаються величезними і надмірно важкими. Через це багато хто задається питанням: чи дійсно такий маленький пристрій здатний надати допомогу при розряді? Ключ до ефективності цих бустерів полягає в їхніх сучасних, технологічно просунутих батареях. Незважаючи на їхні малі розміри і невелику ємність, ці батареї здатні генерувати високий пусковий струм, що робить їх дуже продуктивними. Розглянемо аспекти, на які треба звернути увагу при виборі:

  • пусковий струм. Для легкового автомобіля достатньо 100-150 Ампер. Для вантажного транспорту, як правило, знадобиться 400 Ампер і вище;
  • ємність вбудованого акумулятора. Подібні пристрої можуть не тільки аварійно запускати двигун, а й частково заряджати акумулятор, щоб можна було завести машину від нього. Якщо подібна функція необхідна, то потрібно враховувати цей параметр;
  • напруга. Більшість портативних бустерів розраховано на легкові автомобілі і можуть видавати напругу 12 В. Однак є моделі, якими можна живити і вантажний транспорт з напругою в 24 В;
  • додаткові опції. Багато моделей оснащуються USB портами, через які можна зарядити, наприклад, телефон. Ліхтарик також стане зручною опцією.

Використання бустера

Перед використанням пристрою для зарядки потрібно обов'язково вивчити інструкцію, оскільки в ній можуть бути дані цінні рекомендації. Загалом, користуватися портативним пусковим пристроєм не складно. Для цього потрібно виконувати таку послідовність дій:

  • підключіть клеми бустера до клем акумулятора машини (попередньо переконайтеся у відсутності вологи і в тому, що дотримано правильної полярності);
  • тепер на пристрої необхідно ввімкнути режим пуску. Стартер підключений до мережі і повинен провернутися;
  • у звичному режимі потрібно завести автомобіль. Може знадобитися кілька спроб, це нормально.

Не забудьте важливий аспект: між спробами запустити двигун робіть паузи. Якщо двигун не завівся, почекайте 20-30 секунд перед наступною спробою. Це необхідно для того, щоб дати батареї пускового пристрою охолонути. Хороший «розумний» бустер зазвичай оснащений функцією автоматичної перерви: вмикається термозахист, і пристрій самостійно охолоджується на кілька секунд.

Як правило, пускові пристрої обладнані системами безпеки. Павербанк не спрацює в разі неправильного під'єднання клем і не вийде з ладу в разі короткого замикання.

Джерело: storgom.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація