Які бувають проблеми з електрикою автомобіля

09 лютого 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Електроенергія для автомобіля не менш важлива, ніж паливо чи колеса. Без електрики ви не зможете завести двигун, увімкнути фари, пічку, скористатися електронними компонентами. Найменша несправність може вплинути на роботу окремих функцій чи всієї системи загалом. Особливо це стосується сучасних авто, у яких більшість процесів «зав'язані» на електриці. Якщо стався збій, і потрібний терміновий ремонт, то скоріш за все знадобиться автоелектрик, якого можна знайти онлайн на таких сервісах як https://kiev.kabanchik.ua/tag/avtoelektrik-kruglosutochno, або шукати на найближчому СТО, якщо такий є в штаті. А ось термін та вартість ремонту залежатиме від складності проблеми та ймовірності заміни окремих деталей.

Ознаки несправності електрики

Варто пам'ятати один важливий момент: кожна електрична система автомобіля - це безперервний ланцюг, який не повинен перериватися. Кожному ланцюгу потрібне джерело живлення, а деталям певна напруга. Саме дотримуючись такого принципу, працює автомобільна електропроводка.

Як поводиться несправне проведення:

  • не заводиться двигун;
  • не працює склопідйомник;
  • не працює підсвітка панелі приладів;
  • не вмикається пічка та будь-який інший підігрів;
  • не працюють фари та інші електроприлади.

Можуть збоїти датчики, реле тощо. Ознаки помітні неозброєним оком, а ось причину знайти досить складно непрофесіоналу.

Де шукати проблему з електрикою

Якщо ви помітили, що:

  • розряджений АКБ - погано тримає зарядку, служить вже понад 5-7 років, через нього слабо спрацьовує стартер, то варто замінити на новий. Знос акумулятора впливає на всю систему, з'являються стрибки напруги, горять датчики та запобіжники;
  • з'явилися тріщини, окис та іржа на дротах - найчастіше трапляється в осінньо-зимовий період, коли вологість та сольові розчини на дорогах пошкоджують метал. Важливо не затягувати, а заздалегідь подбати про заміну проводки у найчутливіших зонах;
  • не спрацьовують перемикачі та інші механічні елементи - навіть найзахищеніші вузли з часом слабшають, розбовтуються від вібрації під час їзди. Таким чином, контакти порушуються і можуть викликати проблеми. Зазвичай, таку проблему виявити складно, варто звернутися до фахівця, який проведе діагностування спеціальними приладами.

Також на роботу електрики впливає гарне заземлення, яке рідко звертають увагу власники транспортного засобу. Ланцюг стартує від «мінуса» батареї, проходить через усі системи та замикається на «плюсі». Якщо в ланцюзі є тріщини, заломи і пробої в проводці - заземлення проходить некоректно. Якщо вдалося виявити проблему самостійно, достатньо зачистити провід заземлення і щільно прикрутити назад.

Проблеми з проводкою можуть завдати непоправної матеріальної та фізичної шкоди. Якщо ви помітили збої в електриці, значить настав час шукати електрика.

Джерело: Kabanchik.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація