Які бувають присадки в трансмісійні оливи та для чого?

Які бувають присадки в трансмісійні оливи та для чого?

19 січня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Трансмісійні агрегати сучасних автомобілів конструктивно складні та дуже дорогі в обслуговуванні. На жаль, нерідко проявляються проблеми експлуатації та грамотного обслуговування трансмісій. На прикладі спеціальних присадок в трансмісійні оливи від відомого німецького бренду LIQUI MOLY розглянемо які бувають присадки та які проблеми вони вирішують:

Витоки трансмісійної оливи

Рано чи пізно зношуються ущільнювачі, сальники, прокладки. Необхідно їх змінювати, а це не завжди дешево, та й не дуже просто. У випадку з гідропідсилювачами керма буває, що при протіканні агрегат змінюється у зборі, оскільки не підлягає ремонту. Найчастіше цю проблему можуть вирішити присадки для зупинки течі трансмісійних олив.

Забруднення, що заважають експлуатації АКПП

У процесі експлуатації в АКПП можливі високі температури (>150°C) і олива сильно окислюється. Додатковим забруднюючим агентом є продукти зношування фрикціонів. Тут допоможе спеціальна промивка для АКПП.

Забруднення МКПП та провідних мостів

Механічні трансмісії промиваються у випадках затягнутого інтервалу заміни оливи, сильного перегріву трансмісійних агрегатів та у разі потрапляння води в агрегати. Наприклад промивка Pro-line Motor Spulung від LIQUI MOLY якнайкраще підходить для цього.

Шумність роботи агрегатів, утруднення при перемиканні передач

Не виняток, а скоріше правило для механічних трансмісій із великими пробігами. Такі труднощі пов'язані зазвичай зі зношуванням шестерень, синхронізаторів та виделок вмикання передач. Подовжити експлуатацію та підвищити комфорт керування автомобілем покликані антифрикційні присадки.

Для нормалізації перемикань АКПП добре підходить ATF Additiv від LIQUI MOLY, яка діє за рахунок очищення гідравлічних каналів блоку керування АКПП. Гарантує правильне функціонування блоку та забезпечує своєчасне та комфортне перемикання передач.

Отже, якщо ви стикнулись з однією з цих проблем, не поспішайте витрачати великі кошти на ремонт або заміну агрегату. Спробуйте спочатку додати необхідну присадку. Але питання, а яку саме, та де краще її придбати? Можемо рекомендувати спеціалізований ресурс maslobaza.com. Технічна підтримка в онлайн-чаті завжди допоможе підібрати необхідну присадку, та допоможе оформити замовлення. За цим посиланням ви знайдете присадки в оливи від перевірених німецьких брендів.

Джерело: maslobaza.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація