Який запас палива є в Україні?

Який запас палива є в Україні?

17 січня 2023
0

Багато українських мереж АЗС зробили запас бензину та дизельного палива на 20-25 днів. Про це розповів директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн.

За його словами, в Україні спостерігається велика пропозиція бензину та дизельного палива на оптовому ринку, тож ціни падають. Українські оператори роздрібного паливного ринку роблять запаси палива, готуючись таким чином до антиросійського ембарго на нафтопродукти. Нагадаємо, що Євросоюз із 5 лютого 2023 року запровадить ембарго на закупівлю всіх російських нафтопродуктів.

Сергій Куюн зазначив, що запас палива в багатьох українських мережах АЗС зараз становить приблизно 20-25 днів. Мабуть, це чималі запаси.

Тим часом, деякі українські мережі АЗС останнім часом знизили ціни на бензин і дизельне паливо. Експерти пояснюють зниження роздрібних цін на пальне в Україні великою пропозицією на оптовому ринку. Це спричинено зниженням цін на нафтопродукти на світових ринках.

Середня вартість бензину А-95 в Україні зараз становить 50,86 гривень за літр, преміального бензину А-95 - 51,63 гривні за літр, а дизеля - 54,45 гривень за літр. 

Слід зазначити, що в Україні також продовжують падати ціни на автогаз. Наразі його середня вартість у нашій країні становить 28,26 гривень за літр. 

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація