Японія передасть Україні технологію виробництва біопалива

Японія передасть Україні технологію виробництва біопалива

06 січня 2024
0

Японія розглядає можливість передачі Україні технології виробництва біопалива. Про це з посиланням на власні джерела у японському уряді повідомило видання Kyodo News.

Презентація відповідного плану відбудеться 19 лютого у рамках зустрічі представників державного та приватного секторів двох країн. Вони зберуться для обговорення способів відновлення та реконструкції України після російського військового вторгнення.

Оскільки конституцією Японії заборонено експорт зброї, японський уряд зосереджений на пошуках рішень саме в цьому напрямку. У Токіо вважають, що технологія біопалива дозволить створити в Україні нову галузь промисловості. Як очікується, японські фірми нададуть усе необхідне для цього обладнання, а природні ресурси у нас є.

Біопаливо виготовляється з відходів сільського господарства та тваринництва. Один із напрямів його використання - виробництво електроенергії. А це ще один крок до декарбонізації. Крім того, біопаливо може стати додатковим джерелом надходження валюти до країни.

Напередодні зустрічі японський уряд вивчає потреби України у середньо- та довгостроковій підтримці. Забезпечити її планують за допомогою приватних інвестицій у галузі енергетики, охорони здоров'я та інфраструктури.

За інсайдерською інформацією, окрім біопалива розглядається можливість надання протезів ніг, виготовлених методом 3D-друку. Також Японія може надати технології лікування посттравматичного стресового розладу. Крім того, японці планують підтримати впровадження в Україні дистанційного медичного обслуговування та технологій розумного землеробства.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація