Японія запускає проєкт із розробки безпілотних електротаксі

Японія запускає проєкт із розробки безпілотних електротаксі

22 серпня 2024
0

Японський стартап Tier IV, що спеціалізується на технологіях автономного водіння, запустив проєкт із розробки безпілотних електротаксі.

Цього року компанія планує ввести в експлуатацію в Токіо перші роботаксі, керовані за допомогою власного програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом. Проєкт, підтриманий Міністерством економіки, торгівлі та промисловості Японії, передбачає створення електромобіля, здатного перевозити до шести пасажирів.

Новий електромобіль буде маневреним і просторим, з можливістю встановлення водійського сидіння для контролю за автономною системою. Прототип буде розроблено спільно з компанією Toray Carbon Magic, що спеціалізується на легких транспортних засобах. Tier IV планує комерційну експлуатацію безпілотних таксі вже у 2025 році, з початком роботи в районі Одайба в Токіо.

Уряд Японії поставив за мету надати автономні транспортні послуги рівня 4 в більш ніж 100 муніципалітетах по всій країні до 2027 року, і вважається, що Tier IV може сприяти досягненню цієї мети.

Компанія використовуватиме серійні таксі, оснащені лідарними датчиками і програмним забезпеченням для автономного водіння.

Проект Tier IV спрямований на створення доступних автономних таксі з низькими експлуатаційними витратами. Компанія планує просувати свою технологію не тільки в Японії, а й за кордоном, надаючи програмне забезпечення і рішення для автономного водіння іншим компаніям. Найближчими роками Tier IV має намір запустити безпілотні таксі в трьох районах Токіо і розширити географію своїх послуг.

Джерело: NV.UA
Фото: Tier IV

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація