Японський виробник шин Bridgestone йде з Росії

Японський виробник шин Bridgestone йде з Росії

31 жовтня 2022
0

Японський виробник шин Bridgestone готується піти з Росії - компанія розпочала процес пошуку покупця на свої місцеві активи. Очікується, що це триватиме кілька місяців. Про це повідомляє пресслужба Bridgestone.

Там також нагадали, що невдовзі після повномасштабної атаки Росією України компанія:

  • оголосила про заморожування нових інвестицій у РФ;
  • призупинила діяльність свого заводу в Ульяновську.

«Bridgestone оголошує про початок процесу пошуку місцевого покупця для своїх російських активів. Після прийнятого у березні рішення призупинити всю виробничу діяльність у Росії, а також заморозити будь-які нові інвестиції та призупинити весь експорт до РФ компанія ініціювала процес пошуку місцевого покупця для своїх російських активів», - йдеться у повідомленні.

Японський виробник шин наявний на російському ринку з 1998 року. На його заводі в Ульяновську та в московському офісі працювало понад 1 000 робітників.

Раніше про вихід із РФ повідомила іспанська fashion-група Inditex, до якої входять Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Oysho, Bershka, Stradivarius та ін., залишає ринок Росії. Ритейлер домовився про продаж місцевого бізнесу ліванській Daher group.

«Inditex досягла початкової угоди про продаж свого бізнесу в Російській Федерації Daher group. ... За погодженням з орендодавцями в цих приміщеннях розмістяться магазини брендів, що належать групі покупців, не пов'язаних з Inditex», - йдеться в повідомленні компанії.

Проте остаточно відмовлятися від російського ринку в Inditex не стали.

«Якщо в майбутньому умови дозволять брендам Inditex повернутися на російський ринок, у компанії та Daher group є можливість співпрацювати за системою франчайзингу», - зазначили там.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація