З 2024 року у Польщі відбудуться зміни в іспитах для майбутніх водіїв

З 2024 року у Польщі відбудуться зміни в іспитах для майбутніх водіїв

23 грудня 2023
0

З 1 січня почнуть діяти нові правила, які суттєво змінять процедуру складання іспитів з водіння. Норми будуть стосуватися як водіїв автомобілів, так і майбутніх мотоциклістів. Нові положення є результатом наказу Міністра інфраструктури від 24 листопада 2023 року.

Однією із суттєвих змін стане обов'язок визначення конкретного місця для перегляду запису складання практичної частини іспиту. Раніше воєводські центри дорожнього руху (WORD) повинні були лише зберігати записи та захищати їх від несанкціонованого доступу інших осіб.

З нового року особи, які складатимуть іспит, зможуть підтвердити свою особу за допомогою додатку mObywatel. Раніше для проходження тесту можна було пред'явити лише фізичний документ, наприклад, ID-картку, паспорт або посвідку на проживання.

До того ж документи до WORD можна буде надсилати в електронному вигляді. Також буде дозволено використання електронного підпису та довіреного профілю.

Ще одним нововведенням стане те, що екзаменатор не буде зобов'язаний повідомляти екзаменованого про допущену помилку чи негативний результат. Про невдалу спробу студент дізнається лише в тому випадку, якщо припуститься серйозної помилки, після чого екзаменатору доведеться припинити їзду.

Нові правила торкнуться і кандидатів у водії мотоциклів. Екзаменатор оцінюватиме екзаменованого з позиції пасажира автомобіля, який слідує за мотоциклом. Попередньо екзаменатор їхав на автомобілі за студентом. Ця зміна пов'язана з припущенням, що екзаменатор не в змозі помітити всі помилки, якщо він сам керує транспортним засобом.

Джерело: inPoland

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація