З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet

З аукціону продадуть унікальну колекцію раритетних Chevrolet

25 жовтня 2024
0

Американська аукціонна компанія Mecum, яка спеціалізується на колекційних автомобілях, виставила на торги унікальне зібрання машин марки Chevrolet.

Колекція отримала назву Tornado Collection і налічує 33 автомобілі. З них 29 - це Chevrolet, які були випущені з 1955 по 2021 роки. Понад десяток екземплярів колекції являють собою Corvette різних років, ще одинадцять - Camaro, і також є кілька Impala.

Усі машини в хорошому стані і повністю на ходу. Власник дбайливо ставився до своєї колекції, регулярно проводив ТО раритетів і зберігав у сухому опалювальному ангарі. Тривалий час він приховував її від публіки, а розкрив тільки зараз, виставивши на продаж.

Найціннішими серед представлених екземплярів вважаються Chevrolet Corvette ZR1 1970 року випуску, тираж якого становив лише 25 екземплярів, Copo Camaro 2013 року і Camaro Z28, яких 1993 року побудували лише три одиниці.

Крім моделей Chevrolet в колекції є Pontiac GTO, рестомод Plymouth Cuda, Cadillac Allante і XLR.

Торги з продажу цієї колекції відбудуться в січні 2025 року. Очікується, що за неї виручать мільйони доларів. Варто зазначити, що назву колекція отримала не випадково. Вона пережила неймовірної сили торнадо і вціліла. Лише ангар, де зберігаються машини, постраждав.

Джерело: Авто Центр
Фото: Mecum

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація