З колишнього заводу Volkswagen у російській Калузі масово змушують звільнятися робітників

З колишнього заводу Volkswagen у російській Калузі масово змушують звільнятися робітників

17 грудня 2023
0

Керівництво колишнього заводу Volkswagen у Калузі, який перейшов під контроль російської компанії після виходу німецького концерну, змушує робітників масово звільнятися з підприємства.

За останні два місяці із заводу під тиском адміністрації звільнилося 1300 співробітників - понад 30% від загальної штатної чисельності. Про це пише The Moscow Times з посиланням на профспілку підприємства.

Профспілка у своїй групі «Вконтакте» розповіла про «брудні методи видавлювання персоналу».

«Скасували доставку працівників транспортом, зобов'язали співробітників висиджувати простой на заводі та ін. З липня 23 року значно знизили оплату простою», - повідомили у профспілці.

Наразі на підприємстві залишаються в режимі простою близько 500 співробітників.

«Це люди, яких керівництво визначило як непотрібних. Їх також вважають за необхідне видавити з підприємства», - пише організація.

На заводі кажуть, що німецьке обладнання в цехах «розпилюють болгарками», а звільнені площі використовують як склади для автомобілів китайського виробництва. Таким чином, знищуються робочі місця, обладнання та технології, що дісталися у спадок від Volkswagen.

«Цікаво, а уряд РФ, який схвалив угоду з продажу заводу, планував саме такий розвиток підприємства? Саме таке планувалося «псевдо-імпортозаміщення»? Саме такими методами у нас у країні борються із санкціями колективного Заходу?», - йдеться у заяві профспілок.

Компанія Volkswagen припинила роботу в Росії через західні санкції, введені після вторгнення в Україну. 2023 року завод перейшов у володіння дилерському холдингу «Авілон». Голова Мінпромторгу РФ Денис Мантуров говорив, що виробництво автомобілів на колишньому заводі Фольксваген може початися до кінця 2023 року. Керівництво компанії обіцяло, що там стартує збирання відразу кількох моделей машин іноземних марок. Зокрема, було обговорено можливості виробництва автомобілів китайського бренду Chery.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація