З конвеєра Volvo зійшов останній дизельний автомобіль

З конвеєра Volvo зійшов останній дизельний автомобіль

27 березня 2024
6

Цього тижня Volvo Car AB випустив свій останній автомобіль із дизельним двигуном. До 2030 року автоконцерн планує повністю перейти на виробництво електромобілів, пише Bloomberg.

Останнім дизельним Volvo став позашляховик XC90, який вчора, 26 березня, зійшов із конвеєра заводу Торсланда у Швеції. Компанія представить його у музеї Volvo, який відкриється наступного місяця в Гетеборзі. Топовий позашляховик має електричного «брата» EX90.

Volvo Car відмовляється від дизельних двигунів, хоча, як і раніше, вироблятиме автомобілі на бензині.

«Ми абсолютно впевнені, що у нас є дуже хороші пропозиції для клієнтів навіть без дизеля», - сказав Ерік Северінсон, керівник Volvo Car, який відповідає за нові автомобілі та операційну стратегію.

За словами Северінсона, Volvo Car продовжить підтримувати своїх клієнтів з дизельними двигунами та пропонувати запасні частини, але не уповільнює розвиток електромобілів, оскільки ця технологія, як і раніше, забезпечує більше зростання у довгостроковій перспективі.

«Ми вважаємо, що наші клієнти бачать такий самий перехід до екологічно чистої мобільності, як і ми», - сказав він.

Дизельне пальне, що продається європейськими автовиробниками як чистіша альтернатива бензину, успішно застосовувалося в перші роки XXI століття. Але попит різко впав після того, як Volkswagen AG у 2015 році визнав, що оснастив свої дизельні двигуни програмним забезпеченням, яке дозволяє обманювати тести на викиди.

У 2017 році Volvo Car став першим великим автовиробником, який узяв на себе зобов'язання поступово відмовитися від автомобілів, що працюють виключно на викопному паливі. З того часу концерн представив кілька гібридних і повністю електричних моделей.

На основному європейському ринку бренду дев'ять років тому пік продажів дизельних автомобілів становив близько половини нових авто. Торік їхня частка впала до 14% реєстрацій.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
No Mercy  

Сподіваюсь всі пам'ятають, як автовиробники робили упор на дизельні двигуни і почали іх встановлювати у всі свої моделі, від малолітражок до суперкарів? Казали, що вони дуже ефективні, екологічні і за ними майбутнє. Це не так давно було.

+1-13ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

No Mercy, можливо було б чудово, якщо б не volkswagen

ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Tymur_S, Фольксваген це лише один автовиробник із десятків, чи сотні. Що заважало іншим розвивати цю галузь. Просто маркетинг. Таке ж буде й з електричками. Тенденція але видна.

-11ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 3

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація