З початку війни ОККО втратила 2 нафтобази й майже 40 АЗК

З початку війни ОККО втратила 2 нафтобази й майже 40 АЗК

29 червня 2022
4

Наразі внаслідок бомбардувань російськими військами зруйновано 2 нафтобази компанії ОККО, й майже чотири десятки АЗК немає змоги експлуатувати: частину розташовано на окупованій території, частину - в зоні активних бойових дій.

Про це повідомив перший віце-президент ОККО Василь Даниляк під час міжнародної конференції з питань постачання в Україну пального з Євросоюзу Fuel for Ukraine, яка розпочалася у Варшаві (Польща).

Представляючи на конференції українських імпортерів, Василь Даниляк зазначив, що мережі вдалося досить швидко адаптуватися до військового стану саме тому, що вони мали великі залишки пального, водночас швидко почали укладати нові контракти. Проте компанія має досить серйозні втрати через те, що РФ першим чином вирішила знищити паливну інфраструктуру в Україні.

«Нині компанія ОККО має 2 зруйновані нафтобази: одну - в Житомирській області, одну - у Львові. І десь біля чотирьох десятків АЗС розташовано як на окупованій території, так і там, де зараз активні бойові дії, тож їх експлуатувати зараз просто неможливо, це небезпечно як для наших співробітників, так і для клієнтів, - сказав Даниляк. - Решту АЗС, які у нас було обстріляно в Київській області, ми вже відновили. Зараз відновлюють у Чернігові, скоро закінчать».

З його слів, ОККО нині бачить своїм найголовнішим завданням - поряд із відновленням тієї інфраструктури, де це можливо і має сенс, - постачання нафтопродуктів в Україну, аби «збити дефіцит».

«Тому веземо пальне звідусіль - з Румунії, Польщі, Болгарії, з регіону АРА - звідти, звідки можна доставити», - підсумував він.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Zub8  

Біда.Але таких бариг,як з Окко ще пошукати треба.Якось і не співчуття немає

-9ВІДПОВІСТИ  
Crosby1130  

Zub8, та ти шо, серйозно? бариги?
а ті "чесні" бізнесмени, у яких досі бенза по 60, і дп по 68 тоді хто?

+5ВІДПОВІСТИ  
oleksii2022  

Як на мене, то одні з найкращих заправок в Україні. Завжди в подорожах є впевненість, що бензин буде нормальний і на АЗС буде нормальний сервіс. Так пальне (до війни) було не з дешевих, але я розумію що додатково плачу за сервіс. А зараз вони одні з небагатьох хто намагається возити дуже багато пального та й ще дотримується держрегулювання. Тому називати їх баригами - язик не повертається.
Бажаю як найшвидше їм відновити заправки особливо в Чернігові. А то залишилося там всього 2 заправки(

+7ВІДПОВІСТИ  
Ser Gio  

По правді сказати, то серед усіх заправок ОККО єдині, хто не заблочив літри на своїх електронних гаманцях. Все залив до останнього літра по ціні, якій купляв минулого року (26 грн/л). Інші АЗС або заблочили гаманці взагалі, або перерахували літри по нових цінах (звісно що в сторону зменшення). Раніше недолюблював ОККО, бо якраз вони і були одними з найбільших бариг, але зараз в умовах війни вони принаймні не кинули людей.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація