За 4 роки камери автофіксації зібрали штрафів на 2,1 млрд грн

За 4 роки камери автофіксації зібрали штрафів на 2,1 млрд грн

05 червня 2024
0

В Україні з червня 2020 року до червня 2024 року водії, які порушували швидкісний режим і чиї правопорушення були зафіксовані камерами автофіксації, заплатили штрафів на загальну суму понад 2,1 млрд грн. Про це розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Камери автофіксації порушень правил дорожнього руху на українських дорогах з'явилися у березні 2020 року. Спочатку їх тестували, а повноцінно вони почали працювати у червні 2020 року. Наразі за швидкістю транспортних засобів на українських дорогах стежать 265 камер автофіксації порушень правил дорожнього руху.

За чотири роки було винесено понад 10 млн постанов за порушення правил дорожнього руху, зафіксованих камерами автофіксації. 89% постанов було виконано, а загальна сума штрафів склала понад 2,1 млрд грн.

Білошицький наголосив, що завдяки камерам автофіксації порушень правил дорожнього руху кількість ДТП із загиблими та постраждалими знизилася втричі. Патрульна поліція прагне того, щоб смертність на українських дорогах була нульовою.

Камери автофіксації порушень правил дорожнього руху зараз фіксують лише автомобілі, які порушують швидкісний режим. У майбутньому вони отримають новий функціонал. Очікується, що камери фіксуватимуть автомобілі, які проїжджають смугою громадського транспорту, проїжджають на червоний сигнал світлофора, а також транспортні засоби, що рухаються зустрічною смугою руху.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація