За тиждень автогаз на АЗС здешевшав на 1 грн/л

За тиждень автогаз на АЗС здешевшав на 1 грн/л

05 серпня 2022
0

Середня ціна на скраплений газ за тиждень (з 29 липня по 5 серпня) у мережах АЗС знизилася на 0,97 грн/л - до 28,25 грн/л. Про це свідчать дані щоденного моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи «А-95».

На станціях ОККО і WOG автогаз здешевшав на 0,71 грн/л і 1,25 грн/л, до 28,49 і 28,48 грн/л відповідно.

У мережі «Укрнафти» продукт здешевшав на 0,59 грн/л, до 28,49 грн/л, на станціях «Авіас» та інших мережах групи «Приват» - на 0,88 грн/л, до 27,67 грн/л.

Крім того, на 0,3-4 грн/л здешевшав автогаз і в мережах «БРСМ-Нафта», KLO, Shell, Chipo, «Нефтек», BVS та інших.

Зниження ціни, як зазначають оператори, зумовлено профіцитом ресурсу на ринку, через що суттєво зменшилась ціна у гурті. За даними «А-95», у липні було імпортовано 77 тис. т автогазу, що на 8% більше, ніж у червні.

На думку експерта «А-95» Артема Куюна, ситуація посилюється ще одним базовим чинником. Зокрема, з його слів, споживання автогазу у країні в липні впало мінімум удвічі порівняно з торішнім, тоді як кількість гравців ринку зросла на 56% (114 юросіб).

«Тож конкурс продавців на одного покупця газу зріс у кілька разів. Наповнення ринку газом через зрозумілу логістику й наявність потрібної інфраструктури відбулося швидше за решту продуктів, тож мінусові постачання й штовханина (цінова - ред.) тут почалися раніше», - зазначає експерт у своїй авторській колонці Let's get ready to rumble.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація