Забарвлення не вирішіть проблему крадіжки пального та його якості

Забарвлення не вирішіть проблему крадіжки пального та його якості

13 листопада 2023
0

Забарвлення пального для військових потреб не розв'яже проблему його крадіжки й збереження його якості. Таку думку висловив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, Міністерство оборони має намір зобов'язати постачальників пального для армії маркувати дизель і бензин фарбою, аби його не розбавляли на шляху до споживача.

«Проблема закупівель пального для армії складається з чотирьох аспектів: надійності постачань, ціни, крадіжок і якості. Насправді останніх два - це, як правило, один. Вкрали якісне, долили неякісного», - пояснює експерт.

З його слів, проблема якості існує, причому як для дизелю, так і для бензину, про що свідчать власні опитування серед знайомих військових і дописи у соцмережах.

Як зазначає експерт, втрата якості відбувається на етапі постачання зі складу до споживача, оскільки на етапі приймання пального на складі існує досить ефективний контроль якості.

На думку експерта, забарвлення пального не розв'яже проблему якості, оскільки незрозуміло, яким саме за насиченням має бути колір і як проводити оцінку його відповідності.

Як альтернативу Куюн нагадує про ідею впровадження молекулярних маркерів, які вводяться постачальником у встановленій концентрації й потім за допомогою аналізатора на будь-якому етапі можна швидко її перевірити.

«Поки проблему лише забарвили», - резюмує експерт.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація