«Закладки» з бензином: нова шахрайська схема

«Закладки» з бензином: нова шахрайська схема

19 травня 2022
0

За останні три тижні, коли в країні спостерігається жорсткий дефіцит палива, шахраї вигадали різні схеми з обману довірливих українців. Одну з них розкрив «Телеграф».

З початком паливної кризи багато автовласників пішли в онлайн, об'єднуючись у групи, в яких можна було дізнатися, де, у кого і за якою ціною можна купити паливо. І ось у чатах та групах автовласників у Телеграмі почали з’являтись оголошення про продаж бензину по 50 гривень за літр за схемою, яку її винахідники назвали «скарб».

«Телеграф» зв'язався з продавцями та з'ясував, що покупець зобов'язується замовити не менше 15 літрів палива по 50 гривень за літр та вказує вулицю, де хотів би отримати паливо. У свою чергу продавець обіцяє протягом 2-3 годин привезти паливо і не далі 2 км від вказаної адреси закласти «скарб» з омріяним бензином і надіслати на телефон смс з описом місця, де лежить «скарб».

«Паливо (продаємо - ред.) тільки скарбом, зараз це вважається мародерством», - пишуть у листуванні лже-продавці, фактично визнаючи, що займаються нелегальною торгівлею, в умовах війни обманюючи своїх співвітчизників на такому стратегічному ресурсі.

По суті, зазначена схема є точною копією механізму роботи наркоторговців, які здійснюють «закладки» наркотиків в українських містах.

Але можливо хлопці просто перемудрили з конспірацією, а самі працюють чесно?

Зазначимо, останніми днями каністри під бензин стали ТОП-оголошенням на сервісі Olx.ua, де за 20-літрову ємність просять щонайменше 250 гривень, а подекуди 500-700, 1600 гривень і навіть більше.

А тепер підіб'ємо арифметику - замовляючи мінімум 15 літрів палива по 50 гривень, ви знаходите їх у ємності, вартість якої становить мінімум 250 гривень, а насправді ще більше. Тобто за 15 літрів палива продавці отримують, по суті, всього 500 гривень.

Можливо, продавці просто не підраховують так глибоко?

Джерело: Телеграф

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація