Засновнику Nikola загрожує 11 років позбавлення волі за обман інвесторів

Засновнику Nikola загрожує 11 років позбавлення волі за обман інвесторів

15 грудня 2023
0

Американський мільярдер, засновник та колишній виконавчий голова Nikola Corporation Тревор Мілтон наступні одинадцять років може провести за ґратами. Такий термін йому загрожує за шахрайство з інвесторами. Розгляд цієї справи завершиться 18 грудня. На цей день призначено винесення вироку.

Як встановили федеральні прокурори, Тревор Мілтон навмисне ввів в оману інвесторів, щоб підвищити вартість акцій Nikola задля особистої вигоди. Розслідування щодо бізнесмена Міністерство юстиції та Комісія з цінних паперів та бірж США почали у 2020 році. У липні 2021 року Мілтона звинуватили за трьома пунктами звинувачення в шахрайстві з цінними паперами та електронному шахрайстві й випустили під заставу у 100 мільйонів доларів.

У червні 2022 року йому висунули ще одне звинувачення у шахрайстві з використанням електронних засобів. В жовтні того ж року Тревора Мілтона визнали винним за трьома з чотирьох пунктів звинувачення.

За інформацією прокурорів, очолюючи Nikola Corporation, він «перебільшував» можливості компанії та озвучував недостовірну інформацію про воднево-електричний пікап Nikola Badger. Зокрема, Мілтон стверджував, що проєкт вже готовий до серійного виробництва задовго до фактичного закінчення робіт. І навіть обіцяв потенційним покупцям фонтанчик із питною водою у салоні.

Також він говорив, що Nikola вдалося знизити вартість виробництва водню та збрехав про можливості компанії щодо виробництва акумуляторів. Таким чином, Тревор Мілтон розраховував заробити на підвищенні цін на акції компанії, частиною яких володів.

Мілтон пішов зі своєї посади у Nikola Corporation у вересні 2020 року. З того часу компанія намагається відновити свій імідж. 2021 року їй довелося виплатити 125 мільйонів доларів компенсації Комісії з цінних паперів та бірж США.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація