Заїзд найшвидших машин на соляному озері Бонневіль скасовано

Заїзд найшвидших машин на соляному озері Бонневіль скасовано

09 серпня 2022
0

Щороку кілька сотень шанувальників швидкості збираються на висохлому соляному озері Бонневіль у штаті Юта, де проходять заїзди на надшвидких автомобілях та мотоциклах у рамках «Тижня швидкості». 2022 року захід не відбудеться: давно висохла соляна поверхня виявилася затоплена через сильні дощі. Рішення про відміну гонки ухвалила Південно-каліфорнійська асоціація хронометристів (Southern California Timing Association, SCTA). Наразі учасники, які вже встигли прибути на місце, рятують від води машини та обладнання.

Найсильніші зливи обрушилися на штат Юта минулими вихідними, внаслідок чого озеро, що висохло, виявилося вкрите шаром води. Спочатку організатори розраховували, що скасувати доведеться лише недільні перегони - вони сподівалися, що сонце та вітер осушать поверхню. Однак у неділю стало зрозуміло, що ситуація не зміниться на краще, і SCTA оголосила в соцмережах про повне скасування всіх змагань, які мали завершитися лише наступними вихідними.

На момент, коли стало відомо про відміну «Тижня швидкості», багато учасників встигли не тільки прибути на місце, а й розкласти обладнання та вигнати машини на озеро. Тепер вони спішно рятують все майно, проте сіль, що змішалася з водою, перетворилася на в'язку субстанцію, що ускладнює евакуацію з Бонневіля.

«Ми робимо все можливе, щоби вивезти все з підтопленої території, - йдеться в офіційній заяві організаторів. - За зниклим майном звертайтесь до пункту реєстрації учасників».

Це далеко не перший випадок скасування «Тижня швидкості». Більше того, ще у 2015 році захід був під загрозою через вимоги екоактивістів. Вони виступали проти проведення гонок на Бонневілі через те, що твердий соляний панцир, який сковував рівнину, рік у рік вимивається і не відновлюється, і вже тоді він досяг рекордно низького рівня. Так, якщо в 50-х роках минулого століття його товщина становила близько метра, то зараз він подекуди витончився до кількох сантиметрів.

Джерело: The Drive

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація