Зелена магія на захисті вашого двигуна

Зелена магія на захисті вашого двигуна

10 липня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Чи можна говорити про магію коли йдеться про моторну оливу? У випадку з оливами від відомого німецького бренду LIQUI MOLY, так. У цих оливах справді є щось магічне, завдяки їх унікальним властивостям. Не вірите? Давайте по порядку, почнемо з історії лінійки. Перше покоління олив Molygen з'явилося понад 10 років тому, тоді в лінійці були високов'язкі оливи з класами в'язкості SAE 50. Ці оливи були адаптовані для європейського ринку автомобілів, відповідаючи стандартам ACEA A3/B4 та характеристикам європейських виробників. І тут все зрозуміло, основна ідея лінійки була в максимальному захисті від зношування і досягалося це завдяки високій в'язкості (щільній та стійкій масляній плівці) та унікальному пакету присадок, розробленому LIQUI MOLY. Оливи Molygen дійсно забезпечували неперевершений захист, що підтверджувалося не тільки тестами, а й успішним використанням цих олив у спорті.

Але, з тих часів багато що змінилося, оливи стали значно рідкішими. Оскільки сучасне двигунобудування постійно шукає баланс між довговічністю, економічністю та екологічністю. Екологічні вимоги змушують знижувати в'язкість олив і обмежувати вміст сірки та фосфору в присадках, що впливає на стійкість масляної плівки та довговічність систем нейтралізації відпрацьованих газів. В останні роки в автомобілебудуванні відбулися значні зміни: переглянуто конструкції двигунів, зменшено розміри деталей та впроваджено нові матеріали та сплави. Ці зміни підвищили навантаження на двигун, що збільшило важливість моторної оливи для захисту від зношування.

Відповідно і оливи Molygen були доопрацьовані з урахуванням сучасних технологій, під нові класи API та ILSAC, а також оптимізовані для автомобілів з сажовими фільтрами (DPF), що дозволило адаптувати їх до вимог автомобільного парку по всьому світу. Протягом багатьох років рецептури постійно вдосконалювалися, забезпечуючи високу якість та ефективність. У новій лінійці застосовуються вже сучасні в'язкості 0W-20, 5W-20, 5W-30 та 10W-30, а також класична 5W-40.

А тепер перейдемо до магії. Оливи Molygen New Generation, з одного боку, значно знижують витрату палива та зменшують кількість шкідливих викидів, а з іншого – надійно захищають двигун від зношування та подовжують його термін служби. Адже основною проблемою малов'язких сучасних олив було саме зниження стійкості менш щільної масляної плівки при високих навантаженнях і всі масляні виробники розмірковували про те, як компенсувати істотне зниження в'язкості моторних олив без втрати міцності масляної плівки. Для досягнення такого результату було впроваджено гібридну технологію молекулярного контролю тертя (MFC - Molecular Friction Control), яка включає антифрикційні сполуки органічного молібдену та вольфраму замість традиційних модифікаторів тертя. Технологія Molecular Friction Control працює шляхом високотемпературного легування поверхонь, що труться, іонами вольфраму, створюючи міцний жаростійкий шар.

Технологія MFC знижує випаровування оливи на 25-30%, що зменшує витрати на її доливання. Завдяки вольфраму у складі нової антизадирної присадки Molygen New Generation вдалося вирішити проблеми підвищеного зношування сучасних потужних двигунів, виготовлених з нових матеріалів. Вольфрам не тільки модифікує поверхні тертя, згладжуючи їх, але й забезпечує швидку дію. Ефект нової оливи проявляється відразу після заливання та частково зберігається до 50 000 км. пробігу, збільшуючи ресурс двигуна на 40%. Хіба це не магія? Зелена магія на захисті вашого двигуна від LIQUI MOLY! Використання цих олив забезпечує довговічність та надійність двигуна, покращує його продуктивність та знижує експлуатаційні витрати, що робить їх ідеальним вибором для сучасних автомобілів.

А чого вартий зелений флуоресцентний барвник, який дозволяє визначати місця витікання оливи за допомогою ультрафіолетової лампи? Зелений колір оливи Molygen New Generation під світлом ультрафіолетової лампи справді виглядає магічно. Застосовується зелений флуоресцентний барвник, стабільний в експлуатації, стійкий до перегрівів.

Повна лінійка в'язкостей від 0W-20 до 5W-40 дозволяє використовувати оливу Molygen в більшості випадків, не тільки в машинах з пробігом, але і для нових, у тому числі гарантійних автомобілів. А найприємніша новина полягає в тому, що з 24.06 по 28.07.2024 на оливи з лінійки Molygen New Generation, з найпопулярнішими в'язкістю 5W-30 і 5W-40, в 4-х і 5-літрових каністрах, компанія LIQUI MOLY проводить національну акцію на всій території України. У вас є можливість перевірити зелену магію на своєму двигуні, заощадивши 15%. Більш детальну інформацію про акцію ви знайдете на офіційному сайті LIQUI MOLY Україна.

Джерело: LIQUI MOLY

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація