Зеленський: «Черги на АЗС мають зникнути!»

Зеленський: «Черги на АЗС мають зникнути!»

07 травня 2022
20

Під час наради першочергово обговорили питання паливної безпеки країни. Президент наголосив на необхідності усунення черг на українських заправних станціях.

Зокрема, перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко розповіла, що у взаємодії з МЗС триває робота щодо надання Україні зеленого коридору в портах Східної Європи. Це наразі головне місце у логістиці постачання пального в країну.

«Наголошено на необхідності укладання довгострокових контрактів і накопичення державного резерву пального», - йдеться у повідомленні пресслужби.

В умовах воєнного часу в Україні є дефіцит певних товарів з різних причин. Зокрема, зараз виникла проблема з нафтопродуктами, утім, незабаром її мають розв'язати.

Заступник голови КМДА назвав причини нестачі палива. По-перше, це розбомблені Росією сховища нафтопродуктів. По-друге, зміна місць їхнього постачання в Україну.

Аби розв'язати цю проблему, уряд вирішив підняти ціни на нього, однак, цього виявилось замало.

У зв'язку із нестачею бензину та дизпалива великі мережі АЗС ввели обмеження. Тож, тепер дозволено купівлю лише від 5 до 30 літрів палива в одні руки, залежно від умов мережі.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Slick  

Щоб не було черг - треба просто перестати продавати ...

+3-4ВІДПОВІСТИ  
Грінго 85  

Треба скоріше все наладити і зробити ціни адекватними а не по 60 грн за 1 літр пального. Бо у нас як ріский ріст бензину так і ціни в магазині космічні.

+1-8ВІДПОВІСТИ  
Dante.Dreamer  

ми втрачаємо 40-50% ВВП, дефіцит бюджету 5 млд щомісяця, тому найближчим часом чекати адекватних цін - це треба бути наївним

+4-1ВІДПОВІСТИ  
Грінго 85  

Dante.Dreamer, це і так зрозуміло що втрачаємо. Але є дуже багато але. Для кого война а для кого мать родная

-6ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 10
Taras Pavlenko  

Цены будут как в Европе +- пошлины. А это от 1,5 до 2 Евро за литр. т.е. 60 грн это вполне рыночная цена. Разница будет только в платежах в бюджет. Зарплаты после войны тоже начнут подтягиваться. Не очень приятно это признавать. LPG кстати там 1-1,2 Евро. т.е. на газ цена тоже почти рыночная. В общем то - ситуация намного лучше, чем можно было ожидать в условиях войны. Нужно просто наладить поставки и все будет ок.

+8ВІДПОВІСТИ  
garjashik  

Taras Pavlenko, акциз и пошлины убрали, ндс снизили до 7%, поэтому должно быть цена на равне с Польшей

+1ВІДПОВІСТИ  
vitaliy_r2  

garjashik, в Польше НДС 23%, при экспорте он не платится. У нас, как ты сам пишешь, он всего лишь 7%.

ВІДПОВІСТИ  
vitaliy_r2  

И правда, зачем очереди если бензина нет.

ВІДПОВІСТИ  
vitaliy_r2  

Поручение президента выполенно: очередей нет.

ВІДПОВІСТИ  
vitaliy_r2  

Спустя две недели кабмин клоунов наконец-то принял более-менее адекватное решение и поднял регулируему цену бензина. Что сразу стало заметно по тому как его стали продавать уже не отдельные АЗС раз в несколько дней, а сразу несколько сетей с практически постоянным присутствием минимум на одной. И хотя очереди всё ещё есть, но даже при текущем темпе продаж по идее должны пропасть или стать заметно меньше, тоесть ситуация вернётся к состоянию второй половины апреля.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація