Знаменитий спортивний Ford повернуть у виробництво

Знаменитий спортивний Ford повернуть у виробництво

08 грудня 2022
0

У США планують відродити знаменитий суперкар Ford GT першого покоління. Модель повернуть у виробництво у 2023 році - через 17 років після його припинення. Про це повідомляє сайт Autoblog.

Новий Ford GT випускатиме компанія GT1 з Мічигану. Вона викупила у Ford 30 невикористаних шасі автомобіля та добудує суперкари. Вартість купе становитиме 1 мільйон доларів.

Сучасний Ford GT істотно відрізнятиметься від оригіналу. Річ у тому, що автомобіль серйозно модернізують. Воно збереже знайомий ретро-дизайн у дусі легендарного Ford GT40 60-х років, але його кузов повністю виконають із карбону. Крім того, йому готують аеродинамічний пакет з обважуванням та величезним антикрилом.

Новий Ford GT стане легшим за оригінал, але на цьому доопрацювання не закінчаться. Автомобіль отримає величезний 7,0-літровий V8 від Roush Performance, доповнений двома турбінами. Потужність становитиме близько 1500 к.с. - Це майже втричі більше, ніж в оригіналу. Також купе Ford оснастять 6-ступінчасту секвентальну КПП.

Нагадаємо, що суперкар Ford GT першої генерації презентували у 2003 році та випускали з 2004 по 2006 роки. Він став триб'ютом моделі для перегонів GT40, про яку зняли фільм «Аутсайдери».

Усього зібрано трохи понад 4000 таких купе з 550-сильним компресорним V8. Автомобіль розганяється до 100 км/год за 3,8 с і розвиває 330 км/год. Зараз у продажу вже друге покоління Ford GT, причому суперкар готуються зняти з виробництва.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація