Знайдено раритетний американський ретроавтомобіль Buick Gran Sport в новому стані

Знайдено раритетний американський ретроавтомобіль Buick Gran Sport в новому стані

06 вересня 2023
0

У США виявлено капсулу часу Buick Gran Sport 1972 року. Рідкісне спорткупе ідеально збереглося та має вигляд нового. Йому присвятив відео на своєму YouТube-каналі блогер і експерт із ретроавто Lou Costabile.

Здається, що цей Buick Gran Sport щойно куплений в автосалоні. Його рідне лакофарбове покриття кузова має вигляд нового, салон у чудовому стані, а двигун чистий і без патьоків. Пробіг спорткара за 51 рік становить лише 23 900 км.

З'ясувалося, що автомобіль придбав собі дилер Buick. Він вибрав найдорожчу та найрідкіснішу версію Buick Gran Sport 455 Stage 1 із величезним 7,5-літровим V8 потужністю 275 к.с. і 3-ступінчастою автоматичною КПП.

Таке купе здатне розігнатися до 100 км/год за 7,5 с і розвинути 200 км/год. У 1972 році випущено лише 809 Buick Gran Sport 455 Stage 1.

Американець купив авто спеціально для перепродажу - він розумів, що лімітована заряджена модель із роками злетить у ціні. З цієї причини він вибрав Buick GS 455 у максимальній комплектації - з дисковими гальмами, центральним замком, підсилювачем керма, кондиціонером, радіо, круїз-контролем і поліпшеним внутрішнім оздобленням.

Машину зберігали в опалювальному гаражі та регулярно обслуговували. Утім, продати її вирішили тільки зараз: тепер авто коштує не 5000 доларів, як у 1972 році, а $65 000.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація