ЗСУ отримали командно-штабний комплекс на шасі DAF

ЗСУ отримали командно-штабний комплекс на шасі DAF

27 березня 2024
0

Перший командно-штабний комплекс для армійської авіації було передано днями ГО «Справа громад». Комплекс побудований на шасі військового автомобіля DAF YA 444X (4х4), що працює у парі з причепом. На них встановлені стандартні 20-футові контейнери.

На автомобілі розміщено безпосередньо командний пункт - зі столами для моніторів, стільцями та численними розетками для підключення необхідного обладнання. А ось контейнер на причепі виконує роль житлового модуля - зі спальними місцями та міні-кухнею.

Нагадаємо, що повнопривідні армійські автомобілі DAF YA 444X вже успішно зарекомендували себе на службі у ЗСУ. На сьогодні ГО «Справа громад» поставило на передову близько 60 таких машин. Ознайомитись з ними докладніше можна було на виставці військової техніки, проведеної у День Захисника, на території ВДНГ у Києві.

Бортовий автомобіль DAF YA 444X має вантажопідйомність 4 т і вміщує повну масу 11,75 т. Повна маса автопоїзда - 17,75 т. На ньому стоїть 6,24-літровий 6-циліндровий турбодизельний двигун потужністю 172 к.с. і максимальним крутним моментом 575 Нм при 1700 об/хв. Встановлено механічну 6-ступінчасту коробку передач ZF та двоступінчасту роздавальну коробку Steyr. Машина має гарну геометрію прохідності: дорожній просвіт - 290 мм, кути в'їзду та з'їзду - 36 та 30 град. відповідно; може долати броди завглибшки 0,9 м. Максимальна швидкість - 93 км/год. Паливного бака на 200 л вистачає на пробіг 500 км.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація