Зупинились заводи Volkswagen і Audi по всьому світу

Зупинились заводи Volkswagen і Audi по всьому світу

28 вересня 2023
0

У середу, 27 вересня, IT-збій торкнувся більшої частини групи Volkswagen. Постраждала значна частина IT-систем та виробництва. У деяких випадках зупинилися конвеєри, не працювала електронна пошта. За інформацією Handelsblatt, проблема не обмежується лише Німеччиною. Тобто торкнулася заводів по всьому світу. Проблеми продовжились у середу ввечері.

У Німеччині, окрім заводів VW у Вольфсбурзі, Емдені, Оснабрюку, Ганновері, Дрездені та Цвікау, проблема не оминула також заводів з виробництва комплектуючих у Брауншвейзі, Касселі, Хемніці та Зальцгіттері. Повідомляється, що проблема зачепила й інші бренди групи, зокрема Audi. Прес-секретар Audi підтвердила цю інформацію.

ІТ-фахівець, який відповідає за мережі VW та Audi, повідомив про глобальний збій. «Відсьогодні записи припинилися всюди - у всьому світі. У нас величезна проблема». Які саме заводи постраждали, не повідомляли.

Причина не повідомлялася. Висловлювалися різні версії, від поломки до хакерської атаки. Фахівці компанії працюють над аналізом та усуненням проблеми.

За даними Handelsblatt, від збоїв також постраждали авторизовані СТО та дилери VW.

«Вся торгова мережа зупинена», - заявив один із дилерів.

Аварія також торкнулася головного заводу США в Чаттанузі, штат Теннессі: «На виробництво на заводі Volkswagen у Чаттанузі впливає глобальний збій у сфері ІТ. Наразі ми працюємо над вирішенням проблеми».

28 вересня проблеми в IT-системах німецького автоконцерну Volkswagen були усунуті, виробництво на заводах компанії у Німеччині відновлюється. Про це повідомляє газета Bild із посиланням на представника автовиробника.

«Проблеми IT-інфраструктури в мережі Volkswagen були вирішені за ніч, і мережа знову працює стабільно», - заявив у четвер, 28 вересня, представник Volkswagen.

Глобальна виробнича мережа запускається, знову починають працювати заводи, які зачепила проблема, та виробництво має йти за планом. Окремі системи досі можуть працювати нестабільно на перехідному етапі.

Volkswagen не виявив ознак того, що збій викликали зовнішні дії.

Джерело: iXBT.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація