Cadillac не готовий повністю перейти на електромобілі

Cadillac не готовий повністю перейти на електромобілі

03 травня 2024
2

Відповідно до стратегії електрифікації концерну General Motors, Cadillac мав відмовитися від «паливних» моделей до 2030 року. І компанія активно рухалася у цьому напрямі. Наразі електрична лінійка Cadillac складається із п'яти моделей.

Першим був кросовер Lyriq. Згодом з'явився ліфтбек Celestiq. Третім на ринок вийшов флагманський позашляховик Escalade IQ. У грудні минулого року компанія представила трирядний кросовер Vistiq. А кілька днів тому у Китаї дебютував новий глобальний електрокросовер Optiq.

Але попит на електромобілі виявився не таким високим, як очікувалося. Свої плани переходу на зелену енергію вже відкоригували Toyota, Volkswagen, Renault, Mercedes-Benz та альянс Stellantis.

Терміни переходу на електромобілі переглянули і Cadillac. За словами нинішнього віцепрезидента компанії Джона Рота, моделі з ДВЗ залишаться в лінійці після 2030 року. При цьому розробки та випуск нових електромобілів продовжаться відповідно до затвердженого раніше плану. За даними Cadillac, 60% власників люксових автомобілів при наступній покупці замислюються про придбання електромобіля.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

No Mercy  

Тойота, Фольксваген, Рено, Мерседес, Стелантіс, куди входить купа брендів, а тепер ще й Дженерал Моторс, кажуть, що попит на електрички знижується і нафіг не треба повністю переходити на виробництво електромобілів, бо більшості вони не потрібні. А це пройшло тільки біля року від заяв про повний перехід на виробництво електромобілів. А це найбільші автовиробники на планеті. Але фанатики електричок в коментарях більше знають

+2-11ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

Навіть преміальні електрички не дуже цікавлять людей. Якщо зайти на сторінку аренди порше від офіційних дилерів у Німеччини, то побачите, що бронювати топові 911 треба чи не за два місяці, а от тайкани будь коли, бо на них черги немає.

+1-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація