Єврокомісія розкритикувала податок на авто, який планує запровадити Естонія

Єврокомісія розкритикувала податок на авто, який планує запровадити Естонія

06 квітня 2024
0

Європейська комісія вважає, що запланований Естонією новий податок на авто містить дискримінаційні елементи і підхід має бути змінений. Про це повідомляє ERR.

Єврокомісія зауважила, що податок на реєстрацію авто, буде дискримінаційним щодо автомобілів, ввезених до Естонії з інших країн-членів ЄС, оскільки вже зареєстровані в Естонії автомобілі під час перепродажу уникатимуть цього оподаткування.

Це суперечить статті 11 Договорів ЄС, якою забороняється пряма чи опосередкована дискримінація товарів.

У Єврокомісії також нагадали про схожий прецедент у Румунії близько десяти років тому.

Міністерство фінансів Естонії повинне буде за кілька тижнів вирішити, чи вносити зміни до проєкту закону, який вже схвалений у першому читанні, чи вступати у суперечку з Єврокомісією.

Міністр фінансів Март Вирклаєв зазначив, що поки не впевнений, яким буде рішення щодо поправок, та не виключає спору з Єврокомісією, оскільки з того часу, коли таке питання розглядалося щодо податку у Румунії, кліматичні цілі ЄС суттєво змінилися.

Планувалося, що новий податок почне застосовуватися з 2025 року. Він включає щорічний податок для автовласників та разовий податок на реєстрацію авто, які ввозяться до Естонії.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація