Європейський парламент схвалив жорсткіші стандарти викидів «Євро-7»

Європейський парламент схвалив жорсткіші стандарти викидів «Євро-7»

14 березня 2024
8

Депутати Європарламенту дали зелене світло новим правилам ЄС щодо скорочення викидів від легкових автомобілів, мікроавтобусів, автобусів, вантажівок і причепів. Про це повідомляє пресслужба Парламенту.

Парламент ухвалив угоду щодо регламенту «Євро-7». Транспортні засоби повинні будуть відповідати новим стандартам, гарантуючи, що вони залишатимуться чистішими протягом усього терміну служби.

Для легкових автомобілів і мікроавтобусів поточні умови Євро 6 і обмеження викидів вихлопних газів будуть збережені.

Для автобусів і вантажівок застосовуватимуться більш суворі обмеження щодо викидів вихлопних газів, виміряних у лабораторіях і в реальних умовах водіння, при збереженні поточних умов тестування «Євро-6».

Вперше стандарти ЄС включатимуть ліміти викидів від гальм (PM10) для легкових автомобілів і мікроавтобусів, а також мінімальні вимоги до продуктивності акумулятора в електричних і гібридних автомобілях.

Екологічний паспорт транспортного засобу буде доступний для кожного транспортного засобу та міститиме інформацію про його екологічні показники на момент реєстрації (наприклад, ліміти викидів забруднюючих речовин, викиди CO2, споживання палива та електроенергії, запас ходу на електриці, термін служби батареї). Користувачі транспортних засобів також матимуть доступ до актуальної інформації про споживання палива, стан акумулятора, викиди забруднюючих речовин та іншу відповідну інформацію, яку генерують бортові системи та монітори.

Рада ЄС також має офіційно схвалити угоду, перш ніж вона набуде чинності.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Tymur_S  

а хто небудь знає, який рівень повинен бути викидів СО2?

+1ВІДПОВІСТИ  
Tоsik  

Tymur_S, низький.

+1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Tymur_S, так, є чітко прописані цифри "грам на кілометр".

-8ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 5

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація