Мешканці Лондона почнуть передавати Україні призначені для утилізації автомобілі

Мешканці Лондона почнуть передавати Україні призначені для утилізації автомобілі

16 березня 2024
0

Жителі Лондона можуть передати в Україну автомобілі, які підлягають утилізації через нові екологічні стандарти викидів. Про це пише The Guardian.

Власники легкових автомобілів, фургонів та мікроавтобусів, які проживають або мають бізнес у столиці Англії, можуть отримати виплату за утилізацію у розмірі 2 тисячі фунтів стерлінгів, а потім пожертвувати машину Україні з гуманітарною чи медичною метою.

Для того, щоб віддати автомобіль Україні, необхідно написати заяву до благодійної організації British Ukraine Aid, після чого прохання розглянуть і, у разі схвалення, волонтери самі заберуть машину у власника.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що підтримує британську ініціативу, оскільки Україні не вистачає транспортних засобів, особливо фургонів для перевезення поранених поблизу лінії фронту.

«Україна прагне такої ж високої якості повітря, як і ми, але якщо ви боретеся за своє життя, це не ваш безпосередній пріоритет. Суть цих транспортних засобів полягає в тому, що вони врятують життя», - вважає учасник волонтерської ініціативи Car for Ukraine Річард Лофтхаус.

Авто, які передадуть Україні, списують за програмою ULEZ (Ultra Low Emission Zone). Подібна заборона стосуватиметься більшості автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Власник такого транспортного засобу зобов'язаний або здати автомобіль або щодня виплачувати 12,5 фунтів стерлінгів за його використання в особливій зоні.

Автором ініціативи є мер Лондона Садік Хан.

Зі свого боку, Сьюзан Холл, кандидат у мери від партії консерваторів, розкритикувала ініціативу та заявила, що скасує програму першого ж дня у разі перемоги на виборах.

«Програма [мера] Хана ULEZ - це не що інше, як захоплення податків, а його схема утилізації щойно ще більше підняла ціни на вживані автомобілі. Сім'ї з низькими доходами, власники малого бізнесу та благодійні організації найбільше страждають від цієї щоденної плати, яка практично нічого не робить для покращення якості повітря», - заявила Холл.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація