Підрозділ Mercedes-АМG показав свій перший електромобіль

Підрозділ Mercedes-АМG показав свій перший електромобіль

18 березня 2024
0

Підрозділ Mercedes-АМG показав випробування свого першого електромобіля. Провідні автовиробники один за одним переходять на випуск електромобілів, причому цей тренд не обходить стороною і компанії, що випускають потужні спортивні драйверські моделі.

Audi анонсувала роботу над електричними RS-моделями, BMW працює над першим M-електромобілем, а зараз до подібного продукту наблизився і суббренд Mercedes-AMG. Компанія раптово для всіх одразу ж показала випробування тестового прототипу свого майбутнього першого серійного електромобіля.

Абсолютно ніякої інформації про новинку немає. Заявлено лише, що німецький автовиробник розробив повністю нову платформу AMG.EA (AMG Electric Architecture), яку інженери піддадуть інтенсивній програмі випробувань, під час якої ретельно перевірятимуться як окремі компоненти, так і система загалом.

AMG.EA поки що знаходиться на початку складного та комплексного плану випробувань, який охопить безліч полігонів, континентів та кліматичних зон - перші світлини машини показують її випробування у Швеції біля Полярного кола.

Особливостями платформи AMG.EA стануть електромотори з аксіальним потоком, що забезпечують «безпрецедентне поєднання питомої потужності, розміру та маси», а також високовольтна тягова батарея з високим рівнем енергообміну.

Очікується, що прототип серійного електромобіля Mercedes-AMG з'явиться найближчим часом. Модель доповнить сімейство Mercedes-AMG GT, але в перспективі вона має повністю замінити актуальний ліфтбек Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe.

Джерело: Мотор
Фото: Mercedes-Benz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація