Рідкісні корейські «швидкі» KIA Bongo тепер працюють в прифронтових регіонах

Рідкісні корейські «швидкі» KIA Bongo тепер працюють в прифронтових регіонах

17 березня 2024
0

Усі отримані від уряду Кореї та агенції міжнародного розвитку USAID 30 карет швидкої медичної допомоги і одна мобільна лабораторія вже відправлені в регіони.

Однією з перших спецтранспорт отримала Торецька міська військова адміністрація Бахмутського району Донецької області. Такий автомобіль для місцевої лікарні, що практично межує з передовими позиціями армії, був вкрай необхідний. Автомобіль уже на місці й задіяний у чергуванні.

«Цей транспортний засіб буде використовуватися для забезпечення сталої роботи гуманітарних хабів Торецької громади та під час етапів евакуації цивільного населення громади», - повідомила на своїй сторінці в Facebook мерія Торецька.

Автомобілі швидкої медичної допомоги на шасі KIA Bongo прибули до України не тільки укомплектованими за стандартами Всесвітньої організації охорони здоров'я, але й вщерть завантажені «виробами медичного призначення та лікарськими засобами».

Медичне виконання фургона Bongo групи LCV в наших лікарнях і станціях швидкої допомоги явище рідкісне. Попри невеличкі розміри карети (6195 x 1818 x 2675), цей автомобіль не поступається ходовими можливостями, витривалістю та гарною амортизацією визнаним європейським «швидким».

Автомобіль з колісною формулою 4x2 має економічний 2,5-літровий двигун потужністю 130 к.с., який працює з механічною коробкою передач. У міському режимі «карета» буде брати десь під 11 л на 100 кілометрів пробігу, але на трасі можна вкластися в 8-9 л дизеля. Тут щодо витрат палива слід врахувати сезонність, рельєф, а також стан дороги, через що про сталі величини можна говорити не за паспортними заявками виробника, а за фактом експлуатації карети на даній місцевості.

Плавний хід навіть на побитій дорозі забезпечить система підвіски на торсіонних пружинах та газових амортизаторах. В прифронтових умовах для транспортування лежачих хворих чи покалічених людей амортизація має велике значення.

Стабільну комфортну температуру в салоні забезпечує автономний незалежний від кабіни обігрівач. Для роботи в літню спеку тут є кондиціонер.

Джерело: 24tv.ua
Фото: МОЗ України

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація